Do zeleného fondu Pavla Krúpu daly peníze Erste, J&T i penzijní pojišťovny

Do fondu NGEF, který spravuje Arca Capital vstoupily za první měsíce velké jména. Finanční skupina i slovenské penzijní pojišťovny

Finanční a projektový manažer finanční skupiny Arca Capital Rastislav Velič se zaměřuje i na spolupráci při řízení investičních fondů. Od roku 2013 je členem investičního výboru fondu kvalifikovaných investorů Nova Green Energy. Arca celý fond založila a řídí.

Nova Green Energy (NGEF) je otevřený podílový fond kvalifikovaných investorů, který investuje do obnovitelných zdrojů energie. 

 

 

Už za první měsíce existence do něj vstoupily významná jména českého a slovenského byznysu. „Mezi největší podílníky patří bankovní skupina ERSTE, J&T a slovenské penzijní pojišťovny. Cílem fondu je mít 30 procent podílníků z řad soukromých osob a 70 procent budou tvořit institucionální investoři,“ říká pro biztweet.eu konzultantka otevřeného podílového fondu kvalifikovaných investorů NGEF Ivana Brdárska.

Fond měl k prosinci 2014 velikost 32 690 985 eur. Výkonnost fondu podle předběžných výsledků byla 6,5 % p.a. pro investory.

 

 

Čtěte také:

Situácia okolo Tesly utíchla. SARIO však s automobilkou jedná ďalej

Slovensko láka ďalšiu automobilku. Rokuje s Tesla Motors

Doprastav má správcu. V rámci ozdravenia nerozhoduje sám

Výrobcovi sedačiek hrozí krach. Beta z Trenčína je v konkurznom konaní

Česká exportní banka je na odstřel

Stavitelia zo Zvolena majú rozostavané projekty a dlhy

Z kaluže do blata. Humenských mliekarov zase posielajú do konkurzu

Spišský travertín je v ohrození. Firma Euro Kameň je pod dozorom