Situácia okolo Tesly utíchla. SARIO však s automobilkou jedná ďalej

Automobilka Tesla vyjadrila záujem o príchod na Slovensko. Agentúra SARIO s firmou ďalej rokuje

Ako pre biztweet.eu v septembri minulého roka potvrdilo ministerstvo hospodárstva, novú továreň pod Tatrami by mohla postaviť automobilka Tesla Motors, známa inováciami a ambicióznymi plánmi.

Ladislav Bányai z kancelárie ministra hospodárstva potvrdil, že by Tesla chcela na Slovensko prísť, avšak výhľadovo v rozmedzí dlhodobejšieho časového horizontu. Aj keď informácie o ďalšom postupe jednaní utíchli, rokovania sa zase posunuli.

 

 

„Realizačné práce môžu byť v tej dobe len v prípravnej fáze, alebo sa práve rozbiehajú. Z tohto dôvodu agentúra SARIO nezverejňuje podrobnosti o zahraničných investíciách, uzavretých projektoch, až do času, kým zahraničný investor nezačne podnikať kroky k úspešnému etablovaniu sa na Slovensku,“ vysvetľuje skúpe informácie konzultant pre komunikáciu a PR SARIO Richard Dírer.

 

Prečítajte si aj: Slovensko láka ďalšiu automobilku. Rokuje s Tesla Motors

 

Štát mal Tesle Motors ponúkať aj finančné a nefinančné stimuly. K výške a forme sa však ministerstvo hospodárstva zatiaľ nevyjadruje. Zrejme kvôli nenarúšaniu súčasnej komunikácie s automobilkou.

 

 

Významný americký výrobca elektromobilov, ktorého akcie zažili v roku 2014 rekordný rast chce v Európe postaviť nový závod. Hoci ešte nešpecifikoval, o ktorý región sa zaujíma, to, že o Teslu bojujú aj Česi hovorí pre Strednú Európu.

O tom, či sa Tesla Motors rozhodne prísť na Slovensko sa však verejnosť dozvie zrejme až po tom, čo predstavitelia firmy podpíšu so štátom záväznú dohodu.  

 

 

Čítajte tiež: 

Slovensko láka ďalšiu automobilku. Rokuje s Tesla Motors

Doprastav má správcu. V rámci ozdravenia nerozhoduje sám

Výrobcovi sedačiek hrozí krach. Beta z Trenčína je v konkurznom konaní

Česká exportní banka je na odstřel

Stavitelia zo Zvolena majú rozostavané projekty a dlhy

Z kaluže do blata. Humenských mliekarov zase posielajú do konkurzu

Spišský travertín je v ohrození. Firma Euro Kameň je pod dozorom

OTP banka posiela do konkurzu skladníkov z východu

Žilinčania budú chcieť od automobilky KIA peniaze. Tá ich však nedá