IKEA na Slovensku spustí eshop. Zvažuje aj nové predajne

Sieť nábytkárskych obchodov IKEA spustí na Slovensku eshop. V hre je aj otvorenie predajní v ďalších slovenských mestách.

Obchodná sieť IKEA v minulom roku predstavila zámer spustiť v roku 2016 internetový obchod pre Českú republiku. Ako pre biztweet.eu firma potvrdila, bokom neostane ani Slovensko. Lacný montovaný nábytok si budú môcť nakúpiť nielen obyvatelia hlavného mesta, kde má obchod kamennú pobočku.

„IKEA e-shop je globálním projektem, jež se bude na nové technické platformě spouštět v prvních evropských zemích v tomto roce a následně se bude zprovozňovat v dalších zemích. Na Slovensku bychom chtěli e-shop spustit do dvou let od startu tohoto globálního projektu,“ konštatuje PR zástupca IKEA Česká republika Tomáš Kubík.

 

 

Možnosť nakupovať v IKEA cez internet by tak mala byť sprístupnená v roku 2018. Spolu s eshopom otvorí obchod po českom vzore taktiež sieť malých predajní v ďalších slovenských mestách. Budú slúžiť prioritne ako výdajne tovaru zakúpeného na webe.

 

Čítajte aj: Věrnostní karty nevydělávají jen klientům. Údaje o zákaznících jsou atraktivním obchodním artiklem

 

V hre sú však aj ďalšie veľké pobočky. Už dlhšie sa napríklad polemizuje o veľkej predajni, podobnej tej v Bratislave vo východoslovenských Košiciach. „Stejně jako v ČR, tak i na Slovensku náš zájem o výstavbu a otevření dalších obchodních domů IKEA trvá a číníme i další kroky pro rozvoj našeho podnikání. Proces výstavby a otevření nových obchodních domů je však dlouhodobá záležitost. Termín otevření nového obchodního domu IKEA je vždy možné upřesnit až po výběru a potvrzení lokality a vyřešení dalších souvisejících náležitostí. V tuto chvíli však nemůžeme potvrdit žádnou konkrétní lokalitu," hovorí zdržanlivo Tomáš Kubík.

 

 

 

Čítajte tiež:

Najbohatší Čechoslovák Babiš dostane historicky najvyššiu dotáciu Slovenska od Fica

Doprastav má správcu. V rámci ozdravenia nerozhoduje sám

Výrobcovi sedačiek hrozí krach. Beta z Trenčína je v konkurznom konaní

Česká exportní banka je na odstřel

Stavitelia zo Zvolena majú rozostavané projekty a dlhy

Z kaluže do blata. Humenských mliekarov zase posielajú do konkurzu

Spišský travertín je v ohrození. Firma Euro Kameň je pod dozorom

OTP banka posiela do konkurzu skladníkov z východu

Žilinčania budú chcieť od automobilky KIA peniaze. Tá ich však nedá

Na neplatiaceho dodávateľa doplatilo niekoľko vydavateľstiev

Věrnostní karty nevydělávají jen klientům. Údaje o zákaznících jsou atraktivním obchodním artiklem