Prejavujú sa u vás tieto príznaky? Možno potrebujete okuliare!

Mnohí sa im vyhýbajú alebo si len skrátka neuvedomujú, že ich potrebujú.

V dnešnej digitálnej dobe trávime oveľa viac času pred obrazovkami telefónov alebo počítačov než kedysi. Hoci so sebou nové technológie prinášajú mnoho výhod, bohužiaľ so sebou prinášajú aj nevýhody, medzi ktoré môžu patriť aj zdravotné problémy.

Ste v mladom, produktívnom veku a napriek tomu sa vám zdá, že neviete zaostriť na objekt, ktorý je v diaľke? Máte po chvíli čítania pocit, že písmenká sú rozmazané a nedávajú zmysel? Možno budete potrebovať dioptrické okuliare.

Vždy však platí zásada, že zdravotný stav by sme mali predovšetkým konzultovať s vašim lekárom, nie len s rodinou či priateľmi. Príznaky ochorení na vašom tele si však môžete všímať od začiatku. Rovnako to tak platí aj so zrakom.

  1. Bolesť hlavy

Bolesť hlavy je pomerne častá záležitosť, ktorá trápi mnohých. Niektorí ju zaženú tabletkou, avšak vôbec si neuvedomujú, že opakujúca sa bolesť hlavy má svoj pôvod. Môže ním byť práve slabnúci zrak. Pri celodennom žmúrení a snažení sa zaostriť na rôzne objekty, môžete cítiť v očiach tlak, ktorý vedie k bolesti hlavy.

  1. Rozmazané videnie

Ak máte dlhodobý problém rozpoznať dopravné značky pred vami či neviete rozoznať približujúceho sa človeka, pravdepodobne to nebude len tým, že ste sa zle vyspali. Návštevou lekára a kúpou dioptrických okuliarov pomôžete nielen sebe, ale dbáte aj na bezpečnosť ľudí okolo vás. 

  1. Neschopnosť čítať malé písmo

Môžete čítať napríklad noviny alebo byť na počítači a zrazu vás začnú bolieť oči. Zvalíte to na prepracovanosť alebo zlý spánok. Pôvod toho však môže byť na inom mieste. Tým, že sa budete naďalej snažiť čítať malé písmená, budete vaše oči namáhať a zrak sa vám môže ešte zhoršiť.

Ak ste už lekára navštívili a on vám odporučil kúpu okuliarov, nezaháľajte! Okuliare môžu byť skvelým doplnkom na každodenné nosenie. Napríklad okuliare Duos majú veľkú ponuku rôznych okuliarov, medzi ktorými si vyberú svoje aj tí náročnejší.