Vďaka týmto radám, si dokážete aj vy vybrať poriadnu košeľu

Pánska košeľa je typom oblečenia, ktoré nikdy nevyjde z módy. V súčasnosti sa však pri výbere pánskych košiel už začína čoraz viac dbať na materiál či vzor samotnej košele. Ak chcete pri výbere košele trafiť do čierneho, riaďte sa týmito radami.

Biela pánska košela by mala byť jedným zo základných typov oblečenia, ktorý by nemal chýbať v žiadnom pánskom šatníku.

Vyskúšať však môžete aj dnes populárne pánske vzorované košele, ktoré dodajú vášmu outfitu potrebný šmrnc.

Ďalšou dôležitou vecou, na ktorú treba dbať pri výbere košele je jej strih. Dnes sa môžete stretnúť s viacerými typmi košiel, no jednoznačne tými najobľúbenejšími sú pánske košele slim fit, ktoré dokážu zvýrazniť vašu postavu.

Okrem strihu je však fajn sa zamerať aj na tieto ďalšie detaily.

Kvalitný materiál 

Základom pre kvalitnú pánsku košeľu je pochopiteľne jej materiál, kde by sme vám odporúčali vyberať košele vyrobené z bavlny, ľanu či hodvábu.


Stretnúť sa môžete aj s pánskymi košeľami z polyesteru, no tým vám odporúčame sa radšej vyhnúť. V košeliach z tohto materiálu sa totiž budete viac potiť, keďže bývajú menej prievzdušné.

Sledujte väzbu látky

Veľmi dôležitou charakteristikou samotnej látky, z ktorej je košela vyrobená, je jej väzba. Ide o spôsob, akým sú jednotlivé vlákna látky na seba naviazané.

Dnes môžete nájsť v obchodoch košele s rozličnými typmi väzieb. Medzi tie najobľúbenejšie a najpoužívanejšie patria: 

  • Plátená väzba
  • Keprová väzba
  • Oxford
  • Žakárová väzba
  • Rybia kosť
  • End on End

Výber väzby je v podstate na vás a taktiež veľmi záleží od vášho vkusu. My by sme vám odporučili siahnuť po väzbe End on End, ktorou rozhodne nemáte čo pokaziť.

Typ goliera

Ďalším detailom, na ktorý je vhodné sa pri výbere pánskej košele zamerať je typ goliera, ktoré sa rozlišujú od svojej tvrdosti.

V tomto prípade však platí, že kvalitný golier by mal byť vždy pevný a s výstuhami. Ak sa na túto vlastnosť zameráte, tak určite nič nepokazíte.

Slová na záver

Veríme, že ste z tohto článku pochopili, že výber správnej košele nie je tak jednoduchý, ako sa môže zdať a s jeho výberom súvisí množstvo detailov, na ktoré treba dbať.