Pánské tenisky a kecky - univerzální obuv na celoroční nošení

Tenisky různých typů, barev i tvarů jsou základem každého pánského šatníku. Žádné jiné pánské boty takové využití nemají.

Tenisky nabízejí všechny známé značky jako Converse, Vans, New Balance, Big Star nebo Mustang a pořídíte je jak na nejrůznějších e-shopech, tak v kamenných prodejnách. Jak se ale v široké nabídce zorientovat a vybrat si ten správný model podle velikosti, ročního období, příležitosti i vašeho vkusu? Rádi vám poradíme.

Vysoké tenisky nejen na zimu

Na zimní měsíce jsou ideální vyšší tenisky nad kotníky, které můžou uvnitř mít i kožíšek. Navíc se tyto modely hodí i do náročnějšího terénu. Doporučujeme tedy vybírat spíše tmavší barvy, které se jen tak neuěpiní, například šedou, hnědou nebo černou. Tmavé Conversky totiž už dávno nenosí jen punkeři ke kožené bundě či kostkované košili. Využijete je na party, na víkendy a pokud máte v práci uvolněný dresscode, tak třeba i tam. Myslete ale na to, že méně je více a výrazné boty nad kotníky se nejlépe hodí k jednoduchým a jednobarevným outfitům. Pečlivě také zkontrolujte velikost, musí dokonale sedět, aby netlačily na patě nebo ve špičce.

Plátěné tenisky na léto

Nejuniverzálnější jsou pro léto ve městě nízké plátěné tenisky. První model si kupte nejlépe v trendy bílé barvě, další můžou bý i černé nebo červené, pokud si na ně troufnete. Díky gumové podrážce a okraji je naštěst zespoda vyčistíte velmi snadno, ale praní horní textilní části může být náročnější.

Kožené tenisky

Bílé nebo černé tenisky z pravé kůže můžou vypadat velmi luxusně. V tomto případě se vyplatí investovat do kvalitního materiálu i zpracování. Velmi oblíbené jsou univerzální bílé boty s detaily v černé barvě nebo jiných neutrálních tónech. Nosit se dají nejen k džínám, ale také k plátěným kalhotám a třeba i ke košili a saku. Vyberte si trendy model u některé z oblíbených značek a slaďte ho s ostatními doplňky i celým outfitem. A můžete vyrazit.

Sportovní tenisky

Vyloženě sportovní pánské tenisky se dělí na boty na běhání, do fitness a na mnoho dalších pohybových aktivit. Navržené jsou tak, aby dobře vypadaly jak s džínami, tak se šortkami nebo tepláky.

Limitované edice

Hodně oblíbené jsou také pánské limitované řady tenisek vytvořené ke speciálním událostem, například různým běžeckým závodům či filmům. Takové boty jsou vyloženě sběratelskými kousky, vyrábí se jen ve velmi omezeném počtu a jsou velmi ceněné nejen mezi streat wear nadšenci u nás i v zahraničí. Postupem času navíc hodnotu neztrácejí, ale naopak se jejich cena zvyšuje. Jak dokazují oblíbené značky, větší prostor mívají tyto speciální boty právě v pánských kolekcích, protože muži je milují.

Kombinace s kšiltovkou nebo čepicí

V létě můžete styling doladit kšiltovkou proti slunci, v zimě zase hřejivou čepicí. K volnočasovému stylu se nejvíce hodí jednoduché a hladké čepice bez jakýchkoli detailů. Jen pamatujte na to, že barvy doplňků by k sobě vždy měly dokonale pasovat. Zajímavé produkty z této kategorie najdete například na: https://answear.cz/k/on/doplnky/cepice-a-klobouky .