Milý zlodej, pekne vitaj a poslúž si. Som preč!

Dovolenka slúži k odpočinku a načerpanie nových síl a zážitkov. Bohužiaľ má aj svoje tienisté stránky. Je obdobím, keď majú zlodeji žatvy. Toľko prázdnych domov a bytov. Stačí si vybrať.

Väčšina z nás žije na sociálnych sieťach. Komentujeme, píšeme posty, dávame like, vkladáme fotky. Nenechavcom tak úplne zadarmo poskytujeme informácie na nezaplatenie.

Bez toho aby sa zlodeji museli snažiť, vedia, kedy budeme doma, čo môžu ukradnúť aj ako sa k nám dostať.

Každý sa rád pochváli fotkou z dovolenky. A ideálne hneď, ako ju zaobstará. Dnešná doba tomu praje a prostredníctvom sociálnych sietí môžeme fotku hneď ukázať celému svetu.

A to je ten problém. Celý svet potom vie, že ste na dovolenke. Ako tomu zabrániť? Upravte si na svojom profile súkromie a okruh užívateľov, ktorí fotku uvidia.

Či už komentujete fotku, príspevok alebo píšete celý nový post, dajte pozor na svoje slová. Informácie ako: "Čakajú nás 2 týždne v raji", "Konečne sme sa dočkali. Odchádzame!" slúžia ako skvelý časový návod.

Ak odchádzate a máte niekoho, kto by k vám zašiel na kontrolu, zalial kvety, vyvenčil domáceho maznáčika, využite to. Byt nevyzerá opustený a zlodej pri zaregistrovaní pohybu, či svetla v byte svoje plány prehodnotí.

Ďalšou možnosťou je sledovanie pohybu vo vnútri bytu, či domu, alebo sledovanie otvárania a zatvárania dverí vzdialene cez chytré zapezpečenie prostredníctvom senzorov a aplikácie vo vašom chytrom telefóne. Pri vlámaní sa nielen spustí alarm, ale zároveň budete okamžite informovaný upozornením telefónu. Viete konať a zahnať aj zlodeja, ktorého zvuk alarmu neodradí.

Ponuka zabezpečovacích systémov modernoffice.cz na tomto linku.