Nová tvár miliardárskych rebríčkov Orlando Bravo

Finančník Orlando Bravo patrí medzi najvýraznejšie objavy roku 2019. Zaradil sa do klubu amerických multimiliardárov a jeho majetok stále rastie.

Rodák z Portorika je riaditeľom spoločnosti Thoma Bravo. Firma so sídlom v San Franciscu funguje ako fond spravujúci aktíva vo výhradne technologických smeroch. Zameriava sa hlavne na softvérové spoločnosti. Aktuálne spravuje balíček aktív v celkovej hodnote zhruba 39 miliárd dolárov.

Firma uzavrela od roku 2003 230 obchodov v hodnote viac ako 68 miliárd amerických dolárov. Čistý osobný podiel Orlanda Brava má vo firme hodnotu asi 3 miliardy dolárov.

Čoskoro 50-ročný bývalý tenista z Portorika pochádza z rybárskej rodiny. Jeho dedo založil firmu Bravo Shipping, ktorá podniká v love tuniaka. Firmu následne prevzal jeho otec.

Orlando a jeho brat Alejandro vďaka zázemiu nežili z ruky do úst a študovali na súkromných školách. Do života drilu a prestížneho vzdelania zapadá aj jeho tenisová kariéra. Stal sa jedným z najlepších hráčov v Portoriku. Keď mal 15 rokov, odišiel do Bradentonu na Floride, aby sa zapísal do legendárnej tenisovej akadémie Nicka Bollettieriho.

Jeho spolužiakmi tam boli napríklad Andre Agassi, či Jim Courier. Najvyššie umiestnenie kariéry dosiahol, keď skončil v rebríčku amerických juniorov na 40. mieste.

V roku 1982 promoval ako člen exkluzívneho klubu Phi Beta Kappa v odbore ekonómia a politológia.

Čítajte aj:

Priemysel, banky, konglomeráty. 10 najbohatších Indov

Chytro a nenápadne. Jannis Samaras patrí k najtaktickejším podnikateľom

Svet má novú dolárovú miliardárku. Zrodila sa v Oracle

Do trajektórie riadeného kariérneho vývoja zapadla aj jeho prvá pozícia analytika v oddelení fúzií a akvizícií spoločnosti Morgan Stanley. Mladý kariérny manažér potom zamieril na Stanford, kde promoval v roku 1998.

Jeho životopis upútal pozornosť Carla Thoma, zakladateľa private equity spoločnosti Golder Thoma Cressey Rauner. Thoma a Bravo založili vlastnú firmu so zameraním na softvérové obchody. Výnosy Thoma Bravo sú dnes na Wall Street dokonca lepšie ako Vista Equity Partners Roberta F. Smitha, ktorý je najvýznamnejším rivalom firmy Bravo.

Aj Orlando Bravo pozná vrtkavý život investora. Jeho prvé dve investície do startupov stratili viac ako 100 miliónov dolárov. Pomohli mu dobré kontakty a známosti. Navzdory protekcionizmu však časom začal ukazovať svoje schopnosti a čuch na výnosné obchody.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope