Biztweet Exclusive: Spory i nové projekty

November priniesol niekoľko zaujímavých podnikateľských plánov. Často súperia s predstavami ochranárov a európskymi reguláciami životného prostredia. Biztweet Exclusive.

 

Konflikt dvoch opozitných táborov často vedie k súdnym sporom, alebo populistickým výkrikom hroziacim finančnými škodami a búrením sa proti sebe jednotlivých častí společnosti.

Faktom je, že tak Slovensko, ako aj Česká republika ani po rokoch v Európskej únii nepochopili v čom je hodnota životného prostredia a prečo ju Brusel niekedy až úzkostlivo chráni. Pre krásne krajiny je často vyznamnejší ekonomický prospech malej skupiny občanov.

Veľkou témou uplynulých dní bolo okrem príjemne sa oživujúceho firemného sentimentu investícií tiež aplikovanie nových legislatívnych prvkov pre automatizovanú a digitalizovanú dobu.

Slováci súťažia, kto získa frekvencie pre superrýchly internet 5G, Česi pracujú na definíciách, ktoré by priniesli jednotný rámec a nové chápanie zdieľanej ekonomiky do štátneho hospodárstva, ale hlavne legislatívy.

Čítajte aj:

Biztweet Exclusive: Nová legislatíva a príprava na horšie časy

Biztweet Exclusive: Národ a boj so zahraničným nepriateľom s príchuťou uhorky

Biztweet Exclusive: Slon v porceláne a ovládnutie justície

Hľadáte dobré čítanie o kauzách, ktoré hýbu dianím, prepojeniach politikov a oligarchov, či pohľad za oponu biznisu? Biztweet Exclusive to všetko obsahuje.

Kúpou magazínu taktiež podporíte žurnalistickú tvorbu nezávislého projektu, ktorý sa venuje investigatívnej žurnalistike a chýbajúcim ekonomickým analýzam v nej.

Novembrové číslo nájdete na tomto linku, alebo v našom eshope. Pred nákupom stačí podstúpiť rýchlu registráciu, kde nám postačuje váš email.