Jeden z Afgáncov plánujúcich vraždu na Slovensku môže byť na slobode

Ministerstvo spravodlivosti nedisponuje informáciami o zadržaní jednej z dvoch osôb z Afganistanu, ktoré plánovali vraždu ženy na Slovensku.

Justícia tak popiera v minulosti zverejnené správy o tom, že polícia v Spojenom kráľovstve zadržala Mohammeda Patmana a Daryu Khana Safiho. Druhý menovaný môže byť na slobode.

„Mohammed P. bol dňa 4. septembra 2019 zadržaný na území Spojeného kráľovstva na základe európskeho zatýkacieho rozkazu Špecializovaného trestného súdu Pezinok. Doposiaľ však nebolo rozhodnuté o jeho vydaní. Pokiaľ ide o osobu Darya K. S., Ministerstvo spravodlivosti SR nedisponuje informáciou o jeho zadržaní, respektíve lokalizácii,“ uvádza pre Biztweet ministerstvo spravodlivosti.

Špecializovaný trestný súd Pezinok vydal európsky zatýkací rozkaz, ktorý zaslal Národnej ústredni SIRENE Bratislava. Po lokalizácii hľadanej osoby bol zatykač zaslaný príslušnému britskému orgánu s prekladom do angličtiny a teraz je celé konanie na strane britských orgánov. „Ministerstvo spravodlivosti ako ústredný orgán v tomto konaní nevystupuje, keďže sa uplatňuje priamy styk medzi justičnými orgánmi,“ vysvetľuje rezort spravodlivosti, ktorý čaká na rozhonutie britských súdov.

Čítajte aj:

Prelomový rozsudok v Česku. Súd trestal za zlú starostlivosť o pamiatky

Magát naďalej verejne šíri neznášanlivosť. Teraz na ruskej sieti

Dvaja afganskí muži údajne plánovali únos a vraždu ženy, ktorá sa zriekla Islamu. Obaja sú obvinení zo sledovania ženy potom, čo sa presťahovala na Slovensko so svojím manželom. 25-ročná žena dnes údajne žije v Rakúsku, ale pracuje spolu s manželom na Slovensku. Britský bulvár tvrdí, že príčinou plánu vraždy je to, že sa pár venuje natáčaniu filmov pre dospelých, čo je proti pravidlám jej bývalej viery.

Podozrivé cesty mužov, ktorí vraždu chystali zachytili slovenské aj zahraničné bezpečnostné zložky. Podarilo sa im zdokumentovať aj to, že ženu istú dobu sledovali. Zasiahli po zisku nahrávky telefonátu, v ktorom muži dohadovali konkrétny plán vraždy.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope