V Dunajskom Klátove chcú plniť novú minerálku

Spoločnosť Bioprodukt Dunajský Klátov chce v areáli vlastných agrárnych skladov postaviť plničku minerálnych vôd.

Výrobu a plnenie PET fliaš sódovou vodou chce investor realizovať v už stojacich priestoroch, na ktoré v minulosti čerpal aj dotácie od Pôdohospodárskej platobnej agentúry.

„Projekt rieši technologické usporiadanie strojnotechnologických zariadení v časti haly a realizáciu studne ako zdroj pitnej vody pre spoločnosť a výtlaku pitnej vody z tohto vodného zdroja do prevádzkovej budovy. Bude zriadená nová prevádzka a spustenie inovatívnej technológie, ktorá bude slúžiť na plnenie PET fliaš sódovou vodou,“ uvádza Bioprodukt Dunajský Klátov v projektovej dokumentácii.

Čítajte aj:

Warner Music kupuje slovenskú Forzu

Hotel Lesná chce vybudovať konferenčné centrum

Na mieste budúcej plničky bol realizovaný Hydrogeologický prieskum spoločnosťou GEO – Komárno. Samotný vrt má hĺbku 24,5 metra. Narazená hladina podzemných vôd sa nachádza 2,7 metra pod terénom. Maximálna výdatnosť vodného zdroja bola určená na úrovni 11,4 litra za sekundu.

Spoločnosť Bioprodukt Dunajský Klátov v roku 2018 utržila 1,056 milióna eur. Stojí za ňou poľnohospodársky podnikateľ Igor Cserge, ktorý figuruje v piatich ďalších agropodnikoch. 

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope