Na popradské odposluchy z mestského úradu zabudli

Pred voľbami primátora odhalilo bývalé vedenie mestského úradu v Poprade odposluchy v kanceláriách. Nikto nepodal trestné oznámenie a dnes správu dementujú.

„Pár týždňov po tom, čo som si sadol do tejto kancelárie, vykonali kontrolu a našlo sa niekoľko zariadení na odpočúvanie. Jeden bol v prenosnom telefóne, jeden v elektrickej rozdvojke a iné v elektrických rozvodoch,“ tvrdil v roku 2018 vtedajší primátor Popradu Jozef Švagerko.

Odposluchy mala nájsť súkromná špecializovaná spoločnosť, inštalované vraj boli v kanceláriách popradského hokejového klubu, ale aj kancelárii primátora a viceprimátora.

Hoci správu medializovali, nikto nepodal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Zvláštny postup radnice pokročil aj s výmenou stráží na mestskom úrade. Nové vedenie tvrdí, že o žiadnych odposluchoch nevie.

Čítajte aj:

Slovensko dalo Interpolu 120 tisíc. 0,09 percenta rozpočtu

Exekúcii SPP nezabránil ani zákon. Jeden z účtov je stále blokovaný

Keď sa Biztweet spýtal na to, či pre odposluchy na úrade niekto konal, prípadne podal trestné oznámenie, marketingové oddelenie ostalo zaskočené a považovalo otázky za „neseriózne“.

„Vaše otázky, ktoré ste zaslali sú naozaj seriózne? Popravde, zaskočili nás a akosi nerozumieme prečo nám kladiete takéto otázky. Nevieme odkiaľ disponujete takýmito informáciami a aké sú Vaše zdroje, ale my nemáme vedomosť o tom, že by sa na úrade našli či už teraz alebo v minulosti nejaké odpočúvacie zariadenia,“ reagovala hovorkyňa mesta Poprad Jarmila Hlaváčová.

Ako to s odposluchmi bolo, či šlo o reálne bezpečnostné riziko, alebo len marketingovú hru bývalého vedenia mesta sa teda verejnosť zrejme nedozvie.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope