Warner Music kupuje slovenskú Forzu

Spoločnosť Warner Music Group získala slovenskú nahrávaciu spoločnosť Forza Music.

Ide tak o definitívne vyriešenie problémov, ktoré zadĺženú Forzu veľkopodnikateľa Jána Kováčika dohnali až ku konkurznému konaniu.

V roku 2018 v období od 1.1 do 31.7 zverejnila stratu 312573 eur. Pohľadávky od nej vymáhali Privatbanka, dodávatelia, ale aj daniari. Do mínusov sa spoločnosť dostala hlavne pre neúspešné eventové projekty. Hudobná časť firmy je naopak v najlepšej kondícii a s najlukrativnejším majetkom.

V konkurznom konaní navrhol správca konkurznej podstaty ponukové konanie na majetok firmy. S najlepšou ponukou prišiel Warner. Svoju rolu zrejme zohralo aj to, že Forza roky s Warner Music spolupracuje a na Slovensku ju zastupuje.

Čítajte aj:

Hotel Lesná chce vybudovať konferenčné centrum

V Trenčíne kreslia viac ako sto bytov

Forza vlastní katalóg bývalej štátnej nahrávacej spoločnosti OPUS, ktorá produkovala prevažnú väčšinu hudobných hitov krajiny od 60. do 90. rokov. Ide o druhú najväčšiu nahrávaciu spoločnosť na Slovensku.

Medzi jej zazmluvnených interpretov patrili Collegium Musicum, Karol Duchoň, Marika Gombitová či Team. Warner Music chce vo vedení producenta Júlia Kinčeka.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope