Biztweet Exclusive: Slon v porceláne a ovládnutie justície

Štátne zásahy do podnikateľského prostredia, škrty vo vodohospodárskom podniku, ale aj nové podnikateľské projekty. Aprílové číslo Biztweet Exclusive.

Ako slon v porceláne. Ak sa štát v podnikateľskej legislatíve vydá správnym smerom, aj tak to skončí paskvilom. Príkladom je úprava zákona o konkurze a reštrukturalizácii. Priniesol niekoľko dobrých opatrení, ale podnikateľskú obec rozdelil na sociálne prípady a tých, na ktorých sa úrady pozerajú od počiatku ako na podvodníkov.

Zlý vzťah štátu a podnikateľov dokumentuje aj príbeh plánovanej výstavby novej bratislavskej nemocnice. Miesto dlhodobej spolupráce so súkromným sektorom a strategického plánovania budovania nemocničnej siete tak, ako to slovenský pacient potrebuje, si skupina Penta a vláda odkazujú gangsterské heslá a súperia egami.

Všeobecná zdravotná zas zvýšila samoplatiteľom preddavky poistného. Háčik je v tom, že ich o tom neinformovala, a tak zaplnila zoznamy dlžníkov poctivými podnikateľmi.

Dobrým smerom sa vydáva Vodohospodársky podnik, ktorý po rokoch prekreslí štruktúry zdedené ešte z bývalého režimu. Mnohí však tŕpnu, či sa reštrukturalizácia nezvrtne na nesystémové kroky a horkokrvné škrty.

Českom otriasa postup premiéra Andreja Babiša. Muž, ktorý bude obvinený z dotačného podvodu vymieňa vicepremiéra aj ministra spravodlivosti. Na jeho miesto zasadne pomocníčka Babišovho spojenca Miloša Zemana, ktorá sa netají názorom, že kauzu Čapí hnízdo vykonštruovali Babišovi odporcovia.

Čítajte aj:

Biztweet Exclusive: Slovenské emócie a české kauzy okolia Babiša

Biztweet Exclusive: Expanzie v biznise a záhadné schránky

Biztweet Exclusive: Začiatok roka plný biznisu oligarchov

V tomto čísle Biztweet Exclusive sa dočítate aj o mocných a kontroverzných mužoch ako Martin Kúšik, Martin Roman, či drsnú story Švábovho gangu.

Našťastie aj apríl 2019 priniesol niekoľko zaujímavých podnikateľských projektov. Na Slovensko expanduje koncept robotických fariem, v Česku sa činia developeri.

Hľadáte dobré čítanie o kauzách, ktoré hýbu dianím, prepojeniach politikov a oligarchov, či pohľad za oponu biznisu? Biztweet Exclusive to všetko obsahuje.

Kúpou magazínu taktiež podporíte žurnalistickú tvorbu nezávislého projektu, ktorý sa venuje investigatívnej žurnalistike a chýbajúcim ekonomickým analýzam v nej.

Aprílové číslo nájdete na tomto linku, alebo v našom eshope. Pred nákupom stačí podstúpiť rýchlu registráciu, kde nám postačuje váš email.