Vstup do Direct poisťovne vyšiel Kúšika na 9,8 milióna. Plány firme vychádzajú

Nový kapitál od expartnera finančnej skupiny Penta pomáha českej Direct poisťovni dosahovať ciele. Vstup do firmy ho vyšiel na 250 miliónov českých korún, teda asi 9,8 milióna eur.

Direct poisťovňa hlási úspešný minulý rok. Podľa hovorkyne Nely Maťašeje má spoločnosť aktuálne 270 tisíc klientov. "Portfólio nám vyrástlo na 1,5 miliardy korún a nový obchod predstavoval na konci roka 2018 približne 800 miliónov korún," prezradila Biztweetu Maťašeje.

Je to niečo viac ako jeden rok, čo fond Odyssey 44 Martina Kúšika vstúpil čoby investor a strategický partner do českej Direct poisťovne. Detaily zmluvy fondu a skupiny, ktorá vtedy Direct ovládala - Vigo Investments - neboli zverejnené. Firmy vraj podpísali zmluvu o strategickom partnerstve.

Aj dnes pri otázkach na výšku investícií slovenského finančného žraloka marketing Direct poisťovne odkazuje na rok starú tlačovú správu, v ktorej žiadne detaily kontraktu nie sú. Viditeľné je len to, že Martin Kúšik vstúpil do dozornej rady. Podľa informácií českých médií Kúšik kúpil polovicu poisťovne.

Čítajte aj:

Medzinárodná investičná banka rozdelí na Slovensku 37 miliónov eur

Biztweet Exclusive: Slovenské emócie a české kauzy okolia Babiša

Medusa chystá nového korporátneho klienta

Podľa informácií Českej národnej banky, ktoré Biztweet našiel však bolo v máji 2018 schválené tiež navýšenie základného kapitálu Direct poisťovne o 250 miliónov korún. Zhruba 9,8 milióna eur teda pochádza z peňaženky Martina Kúšika.

Odyssey 44 založil Kúšik v roku 2014 v Prahe. Hlavným cieľom firmy je investovať prostriedky, ktoré majiteľ zarobil v skupine Penta. Zameriava sa na moderné projekty menšieho objemu, ako bol v minulosti Kúšik zvyknutý.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope

Odomknúť článok

Standard Biztweet Standard

  • 1 Kredit
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
Top

Biznis Biztweet Biznis

  • 5 Kreditov
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
  • Objednávka služieb

Golden Biztweet Golden

  • Získavate 10 kreditov
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
  • Objednávka služieb