Štát už pripravuje podklady na tender pre nájomcu bratislavského letiska

Ministerstvo dopravy dalo spracovať dokument due diligence, ktorý dá dohromady právny aj finančný stav bratislavského letiska.

Malo by teda ísť o poslednú fázu pred vyhlásením tendru, ktorý má nájsť nového dlhodobého nájomcu bratislavského letiska.

„Na príprave podkladov pre vyhlásenie verejného obstarávana sa pracuje podľa schváleného harmonogramu. V súčasnosti sa pripravujú podklady pre právny due diligence, teda skúmanie súčasného právneho stavu spoločnosti,“ potvrdzuje Biztweetu odbor komunikácie ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

Čítajte aj:

Medusa chystá nového korporátneho klienta

Spoločnosť Venas neúspešne bojuje o prežitie

Koncesná zmluva s firmou, ktorá dostane bratislavské letisko na 30 rokov, by mala byť uzavretá už o rok. Bude ju však musieť schváliť vláda, a to práve v období, keď bude dochádzať k jej výmene.

Koncesná zmluva má platiť od júla 2021 do júna 2050. Na základe porovnania čistej súčasnej hodnoty peňažných tokov dvoch scenárov realizácia projektu s variantom PPP podľa ministerstva dopravy prináša hodnotu pre štát vo výške 61 milióna eur. To hovorí analýza, ktorú však rezort nezverejnil v dostatočnom znení.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope