Oravská Materasso investuje 1,5 milióna

Rodinná firma Materasso na Orave postaví novú administratívnu budovu.

Spoločnosť, za ktorou stojí rodina Chomátovcov chce za 1,5 milióna eur otvoriť novú administratívnu budovu, ktorá bude zodpovedať požiadavkám rastúcej firmy. Budova bude stáť vo výrobnom areáli v Oravskom Veselom.

„Rozvoj firmy si vyžaduje vybudovanie samostatného objektu, ktorý bude slúžiť najmä pre umiestenie kancelárii, ktoré sú doposiaľ situované pri výrobných priestoroch areálu, čím sa zvýši kvalita pracovného prostredia zamestnancov. Taktiež sa vytvoria modernejšie možnosti pre prezentáciu firmy a jej výrobkov a krátkodobé ubytovanie obchodných partnerov,“ uvádza Materasso v projektovej dokumentácii, ktorú schvaľujú úrady.

Čítajte aj:

Vývoz mlieka do Číny dosiahne objem až 10 miliónov eur

Brose čaká ďalšie rozšírenie. Plánována fáza vytvorí skoro tisícku miest

Materasso bola založená v roku 1995. Firma vyrába zdravotné a ortopedické matrace, antialergické paplóny, vankúše a dekoračné prikrývky. Od roku 2009 firma začala s výrobou Kontinentálnych postelí a lamelových roštov. Od roku 2012 bol výrobný sortiment rozšírený o výrobu sedacích vakov. V súčasnej dobe produkuje 300 tisíc matracov a 70 tisíc lamelových roštov ročne. Doplnkovou činnosťou je výroba bytových doplnkov, vankúšov, spacích vakov, výrobkov a hračiek z molitanu.

Výrobky vyváža do Česka, Poľska, Maďarska, Nemecka, Švajčiarska, Fínska, Holandska, či Litvy. Spoločnosť v roku 2017 utržila 14,26 milióna eur. V obchodnom registri je okrem príbuzných vidieť aj cyperskú spoločnosť Madderwood Investments.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope