Brose čaká ďalšie rozšírenie. Plánována fáza vytvorí skoro tisícku miest

Nemecký automotive plánuje v Prievidzi ďalšiu expanziu. Bude na ňu potrebovať 960 zamestnancov.

Dostavbou areálu a rozšírením výrobno-skladových kapacít závodu, ktoré aktuálne nemecký výrobca autosúčiastok Brose pánuje, dôjde k navýšeniu počtu zamestnancov o 800 pracovníkov vo výrobe a 160 pracovníkov v administratíve.

„Celkový počet zamestnancov pre 4 a 5 fázu sa odhaduje na úrovni približne 960 pracovníkov. Presný počet zamestnancov bude závisieť aj od výrobného programu a bude spresnený v ďalších fázach projektu,“ uvádza investor v projektovej dokumentácii.

Čítajte aj:

Vývoz mlieka do Číny dosiahne objem až 10 miliónov eur

Investor postaví novú halu pri Lozorne

Projekt rozšírenia je uvažovaný v priemyselnom parku Prievidza západ. Súčasný areál navrhovateľa je situovaný v jednopodlažných a dvojpodlažných budovách v priestoroch priemyselnej zóny. Z povolených stavieb investora je už zrealizovaná prvá a druhá fáza areálu spolu s parkoviskom a súvisiacou infraštruktúrou. Tretia fáza sa ešte nezačala budovať, jej dokončenie sa predpokladá v roku 2021.

Brose Prievidza je nemecká nadnárodná spoločnosť, ktorá vyrába systémy pre dvere, sedadlá a elektromotory. Medzi jej zákaznikov patria aj Lamborghini, Ferrari či Porsche. Na Slovensku firma funguje prostredníctvom sesterskej firmy v Lozorne viac ako 15 rokov. Prievidzská firma utržila v roku 2017 47,2 milióna eur.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope