Kráľovna hazardu Denise Coates. Najlepšie zarábajúca CEO sveta

Denise Coatesová je zakladateľkou a spoluvlastníčkou britskej stávkovej kancelárie Bet365.com. V roku 2017 zarobila 279 miliónov dolárov.

Ako informuje celebritynetworth.com, stala sa vďaka tomu najlepšie platenou generálnou riaditeľkou na svete. Coates si okrem platu vyplatila aj dividendy vo výške 57 miliónov dolárov. Naďalej drží v stávkovej kancelárii polovičný podiel.

Spoločnosť zakladala so svojím bratom Johnom. S hazardom prišla do kontaktu už v detstve, keď robila bookmakera svojmu otcovi. Do biznisu sa pustila po tom, čo vyštudovala ekonometriu v Sheffielde.

Po štúdiu pracovala v rodinnej stávkovej kancelárii Provincial Racing. V roku 1995 bola vymenovaná riaditeľkou. Hneď začala skupovať konkurenciu a ako jedna z prvých začala premýšľať o hazarde v internetovom prostredí.

Čítajte aj:

História SC Johnson. Cez podlahy do každej domácnosti

Skromné vrtochy Warrena Buffeta

Kráľ vodky Roustam Tariko

Denise Coates kúpila doménu Bet365.com v roku 2000, strávila rok budovaním webových stránok a spustila ich v roku 2001. Ako dnes spomína, projekt vyzeral ako fiasko. Musela si naň a finančné záruky pre regulátorov požičať nemalé sumy. Ani po niekoľkých mesiacoch práce 7x24 však web pre konzervatívny prístup stávkujúcich nespĺňal očakávania.

Vytrvala však a oplatilo sa. Dnes je web jednou z najväčších svetových stránok hazardných hier na internete s čistou hodnotou 3,6 miliardy amerických dolárov.

Trh s hazardnými hrami v Spojenom kráľovstve tvorí 32 percent obratu celosvetového odvetvia hazardných hier. Spojené kráľovstvo je najväčším trhom s hazardnými hrami na svete. Coatesová je v čele tejto vlny a patrí do stovky najbohatších technologických mogulov sveta.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope