Galmm v Ružomberku rozšíri výrobu o plasty

Spoločnosť Galmm v areáli SCP v Ružomberku pristaví novú výrobnú halu. Budú sa v nej obrábať plasty.

Ide o novinku, keďže firma doteraz pracovala iba s kovmi. Naďalej má ísť o povrchovú úpravu a vyrábanie súčiastok pre ďalších výrobcov.

„Ďalší rozvoj spoločnosti Galmm bude spočívať v rozšírení činnosti povrchových úprav s orientáciou na povrchovú úpravu plastov, ktorá sa plánuje realizovať vybudovaním haly 4 a osadením technologickej linky na úpravu plastov,“ uvádza firma v projektovej dokumentácii.

Spoločnosť Galmm, ktorú vlastnia Martin Motyka a Nadežda Motyková, v roku 2001 postavila prvú výrobnú halu s 2 galvanickými linkami na úpravu kovov, postupne prešla ďalšími významnými zmenami v súvislosti s rozvojom výrobných kapacít. Výrobný areál sa rozšíril vybudovaním výrobnej haly 2 a 3.

Čítajte aj:

V bývalom bratislavskom Matadore vyrastú nové byty

Pri Liptovskom Mikuláši pribudnú pracovné miesta

Štvrtú halu by spoločnosť chcela začať stavať v roku 2022. V projekte sľubuje investovať aj do ekologizácie, nakoľko obrábanie plastov patrí medzi zaťažujúce odvetvia. Galmm sa preto v dokumente zaviazal vylúčiť z produkcie chróm.

V súčasnosti vo firme pracuje 80 zamestnancov. Nová investícia si vyžiada prijatie 21 nových pracovníkov. Spoločnosť Galmm. sa špecializuje na povrchovú úpravu kovov a na pokovovanie materiálov. Táto úprava predlžuje životnosť materiálov, zároveň zvyšuje kvalitu výrobkov a zlepšuje ich vlastnosti.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope