V bývalom bratislavskom Matadore vyrastú nové byty

Nový developer chystá prestavať časť bývalého výrobného areálu Matador v Petržalke na byty.

Tri 9-poschodové budovy majú na trh priniesť 1,5-, 2-, 3- a 4-izbové byty s niekoľkými apartmánmi. Okrem toho majú vedľa vyrásť aj penziónové byty. Celkovo projekt ponúkne strechu nad hlavou odhadom 658 obyvateľom. Bytové a penziónové domy majú mať 9 nadzemných podlaží a 2 podzemné podlažia, ktoré majú prepojiť všetky objekty a slúžiť ako podzemná garáž.

Ambiciózny projekt má na svedomí spoločnosť Matador Development. Vznikla v lete 2018 a jej predstavenstvu šéfujú Dušan Vnenčák s Richardom Szellem. Obaja už boli aktívni v iných bratislavských developerských projektoch.

Čítajte aj:

Pri Liptovskom Mikuláši pribudnú pracovné miesta

Kmotríkov Grafobal porastie

Ruské investície na Slovensku sankciami netrpia

„Účelom stavby je reprofilácia časti pôvodnej haly a výstavba troch bytových domov a dvoch penziónových domov so spoločnou podzemnou garážou. Zámerom predkladaného riešenia je využitie potenciálu lokality pre účely bývania, prechodného ubytovania, administratívy a obchodu formou urbanizácie a oživenia chátrajúceho výrobného areálu v súlade s platným Územným plánom hlavného mesta SR Bratislavy, v znení zmien a doplnkov,“ uvádza investor v projektovej dokumentácii.

Riešené územie o celkovej výmere 10490 metrov štvrcových sa nachádza neďaleko vlakovej stanice Bratislava - Petržalka. Daná lokalita aktuálne zaujíma viac developerov. Stavajú, či stavali tam Neo-Real, Metrostav, či VI Group.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope