Kažimír predloží nový zákon o hazarde. Hasí hroziace škody

Nové znenie zákona o hazarde má liberalizovať trh, po čom volala Európska únia. Niektoré spoločnosti žalujú Finančné riaditeľstvo.

„Návrh zákona o hazardných hrách by malo Ministerstvo financií predložiť na rokovanie vlády Slovenskej republiky v septembri 2018,“ uvádza pre Biztweet tlačový odbor ministerstva financií.

Pravidlá pre hazard na internete sa menili len pred niečo vyše rokom. Zákon, ktorým štát bojoval hlavne voči zahraničným prevádzkovateľom hazardných hier na internete však nevoňal Bruselu. Ten tlačil na to, aby sa trh liberalizoval a štát nevytváral vlastný monopol pre akciovku Tipos.

Ministerstvo Petra Kažimíra však odmieta, že by malo v Európskej komisii problémy. „Návrh zákona bol pripravený na základe Plánu legislatívnych úloh vlády Slovenskej republiky na rok 2018 a v súlade s Programovým vyhlásením vlády. Ministerstvo financií sa pri tvorbe zákona inšpirovalo v európskych krajinách, napríklad Dánsku, Rumunsku alebo Českej republike, pričom tento postup korešponduje aj s ustanoveniami primárneho práva EU (čl. 49 a 56 Zmluvy o fungovaní EÚ). Dôraz sa kládol aj na posilnenie ochrany hráčov,“ uvádza rezort financií.

Podľa znenia novo-pripravovaného zákona sa sprístupnia prevádzkovateľom hazardných hier licencie nielen na online stávkové hry, ale aj na internetové herne a kasína, a to aj pre spoločnosti so sídlom v Európskej únii a Európskom hospodárskom priestore.

Čítajte aj:

Ivo Valenta: Legislatívna zmena zasiahne 40 percent trhu

Podiel stávok cez internet láme rekordy. Pobočky strácajú význam

Kažimír chce posilniť obchodovanie s cennými papiermi. Nevylučuje zmeny zákonov

„Po získaní licencie sa na každého budú vzťahovať prísne pravidlá. Subjekty, ktoré doposiaľ neboli licencované, budú oproti súčasnosti na Slovensku platiť aj odvody. Blokácia webov nelicencovaných prevádzkovateľov hazardu bude aj naďalej prebiehať,“ sľubuje ministerstvo financií.

Pre doterajšie prísne pravidlá, ktoré tvrdo sankcionovali ktoréhokoľvek nelicencovaného prevádzkovateľa online hazardných hier v slovenskej mutácii už na Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky prišlo niekoľko žalôb. Podľa informácií Biztweetu v nich ide minimálne o milióny eur.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope

Odomknúť článok

Standard Biztweet Standard

  • 1 Kredit
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
Top

Biznis Biztweet Biznis

  • 5 Kreditov
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
  • Objednávka služieb

Golden Biztweet Golden

  • Získavate 10 kreditov
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
  • Objednávka služieb