Ľudia z Budamaru už sedia v Tatravagónke

Popradská Tatravagónka zapísala zmeny vo vlastníckej štruktúre. Ide o zavŕšenie veľkého obchodu.

Zápis nových členov vedenia je bodkou za transakciou, v rámci ktorej strojársky gigant Tatravagónka predal úidajne polovičný podiel novému majiteľovi – logistickej firme Budamar Logistics.

S platnosťou od 28.7.2018 je novým podpredsedom predstavenstva Tatravagónky Peter Malec. Do dozornej rady pribudli Ivan Petríček a Jaroslav Vittek. Ide o kľúčových manažérov Budamar Logistics.

Spojenie dvoch gigantov v oblasti dopravy a logistiky má firmu posunúť na čelné pozície trhových podielov v rámci európskeho priestoru. Hoci sa hovorí o predaji polovičného podielu, firma túto výšku ani transakčnú čiastku nechce prezradiť.

Čítajte aj: 

Beljajev s Lazarom krúžia okolo českej vagónky

Tatravagónka si brúsi zuby na polovicu indického Jupiteru

Priemerná ročná produkcia Tatravagónky je 2200 nákladných vagónov a 6500 podvozkov. Firma vlastní 7 špecializovaných výrobných liniek a vyrába 7 rôznych typov nákladných vagónov súčasne. Mesačná kapacita každej výrobnej linky je 30 nákladných vagónov, pričom výroba spoločnosti zaberá 30 percent európskeho trhu.

Firma má priemerný ročný obrat 200 miliónov eur. Jediným akcionárom boli před obchodom s Budamarom podnikatelia Alexej Beljajev a Michal Lazar s ich Optifin Investom. Dlho sa polemizovalo, že do firmy vpustia Jaroslava Strnada a jeho Czechoslovak Group. Budamar však napokon ponúkol lepšie podmienky.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope