Pozitíva Pellegriniho, kampane a ako je na tom Slovensko

Vládu chytila pozitívna nálada, silné vízie komunálnych politikov. Týždeň očami Biztweetu.

Petrovi Pellegrinimu chýbajú pozitíva. Pocítil to na slávnostnej omši v Nitre, kde bol smutný z toho, že na výkon jeho vlády a stav štátu padajú kritické slová aj v kázni. Kritika ho zaskočila aj na výjazdovom rokovaní vlády v Bardejove. Natoľko, že zrušil plánované finančné injekcie pre obce, ktorých predstavitelia svoju kritiku verejne prezentovali.

Iným však pridal. Východ Slovenska vrátane regiónu, kde sa rokovanie vlády konalo, patria k oblastiam s najvyššou nezamestnanosťou, ale aj najloajálnejších voličov Smeru. Kabinet tam preto hodil miliónovú kosť, ktorú si hladní starostovia rozhrýzli a zase obdivne vypočuli slová o pracovných miestach, v ktoré veria dekádu ako vo Svätého Egídia.

Po deckom odmietaní a zvláštnych argumentoch sa Pellegrini dokonca zrejme stretne s nespokojnými farmármi z východu, ktorých protest v Bratislave viedol žiaľ len k navýšeniu policajnej cenzury a úpalu traktoristov. Teda ak možno premiérovi veriť. Jeho slová sa akosi často nezhodujú s verziami protistrán.

Čítajte aj:

Podivné zmeny pokračujú a v spoločnosti sa nič nemení

Ochota aj neochota prokuratúry. Týždeň očami Biztweetu

Prelomené tabu a štyri mesiace od tragédie

Lítka sľubotechny sa zapálili aj bratislavskému primátorovi Ivo Nesrovalovi, ktorý sa pri návšteve Slovnaftu neudržal a sľúbil robotníkom, že im pred vstup natiahne električkovú trať. Sľuby horúceho kandidáta na obhajobu primátorskeho kresla nie sú plnené často, ale vzhľadom k blížiacim sa voľbám môže byť rozpočet mesta rád, že Nesrovnal v nálade nenavštívil napríklad hrad Devín.

K pozitívam, po ktorých úrad vlády tak volá možno priradiť niekoľko údajov z dobrej analýzy Denníka N. Nakupujeme viac áut, prestávame jazdiť „sockou“ a dovolíme si predražené byty. Na druhej strane však stále viac ako desatina domácností nemá ani vodovod.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope