Vranov naďalej bojuje o investorov. Výrazný projekt chýba

Z veľkých ohlásených investícií v priemyselnom parku Ferovo vo Vranove nad Topľou zase zišlo. Mesto však naďalej rokuje s ďalšími záujemcami.

Napriek ďalšiemu prísľubu mohutných investičných projektov vo vranovskom priemyselnom parku, stále nedošlo k realizácii výraznejších náborov. V roku 2016 boli ohlásené tri nové projekty. Spoločnosť EuroProm vo Vranove plánovala výstavbu závodu na výrobu liehu z obilnín a na spracovanie mlieka a repky.

Spoločnosť Iron Slovakia mala spustiť prevádzku na recykláciu starých batérií a produkciu komponentov pre výrobcov nových batérií. Energy financial group, chcela spustiť podobnú výrobu – závod na LTW batérie. Nádej na celkovo 700 pracovných miest v parku dopĺňala spoločnosť eCont, ktorá sľúbila v roku 2018 spustenie výroby nábojov.

Podobne ako v minulosti, však ani tieto prísľuby nedošli do pre mesto a jeho obyvateľov zdarného konca. Spoločnosť eCont od podpisu zmluvy cúvla. Firma EuroProm nakoniec už podpísanú zmluvu s mestom po sporoch zrušila. Iron Slovakia a Energy financial group zatiaľ konkrétne zmluvy s mestom nepodpísali.

Čítajte aj:

Priemyselný park vo Vranove je stále čiernou dierou na peniaze. Ferovo zíva prázdnotou

Vo Veľkej Ide vyrastie priemyselný park. Prácu ponúkne až 5 tisícom ľudí

Prešov ako úspešný príklad. Záborské je takmer plné

Naďalej tak vo Vranove nad Topľou pretŕvava boj o nového investora, ktorý by regiónu s vysokou nezamestnanosťou pomohol. Predstavitelia mesta sa však sťažujú, že priemyselnému parku a investorom pomoc samosprávy a ochota politikov nepostačuje. Veľkým problémom je napríklad chýbajúca infraštruktúra, ktorú štát stále nedokázal vybudovať tak, ako dlhodobo sľubuje.

Mesto to však nevzdáva a naďalej rokuje údajne s niekoľkými záujemcami. Jedným z nich, ktorý nezostáva v anonymite, je firma Ematech, s ktorou Vranov koncom marca 2018 podpísal aj nájomnú zmluvu. Firma má vykonávať servis poľnohospodárskej techniky a do dvoch rokov zamestnať aspoň 12 ľudí.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope