BonoPay. Nová slovenská platobná brána

Spoločnosť Naše finančné družstvo založila dcérsku spoločnosť, ktorá získala licenciu platobnej inštitúcie od Národnej banky Slovenska, prináša na trh platobnú bránu BonoPay.

Nový platobný nástroj určený pre mobilné zariadenia umožňuje finančné transakcie prevedené telefónom spájať s rôznymi formami bonusov a zvýhodnení.

"BonoPay je určený hlavne verejnosti, ale aj členom družstva. Usilujeme sa otvárať platobné účty kamenným predajniam, hlavne tam kde predajňa ponúka nejaký vlastný systém zliav či bonusov a presviedčame ich, aby tú zľavu vyplatili klientovi ako spätnú zľavu na jeho účet po každej platbe mobilom," hovorí predseda predstavenstva Nášho finančného družstva a aj platobnej inštitúcie Martin Cigánek.

Predajňa si v systéme otvorí účet a nastaví výšku zľavy. Klient po prevedenej platbe dostáva časť z danej zľavy na účet. Predajňa neplatí žiadne bankové poplatky a získava verného zákazníka. Prevádzkovateľ platobnej brány BonoPay si kryje svoje náklady z malej časti klientovej zľavy.

Produkt bol vyvíjaný štyri roky, už od doby, kedy družstvo spustilo proces prípravy na schvaľovanie platobnej inštitúcie.

BonoPay je dostupná pre smartfóny s operačným systémom Android aj iPhony. Každý kto sa rozhodne produkt využIť, bude mať svoj účet zadarmo. Získa totiž zľavové body z každej platby mobilom a tieto zľavové body mu refundujú všetky bankové poplatky. "Ide o platenie poplatkov „na ruby“, kde klient po platbe dostáva poplatok v podobe spätnej zľavy. Dokonca si môže nakumulovať istý objem, ktorý si raz v roku vie vybrať, alebo kedykoľvek ak je podnikateľ, vyfaktúrovať," popisuje službu Cigánek.

Čítajte aj:

Z anarchie multimiliónový biznis. Naše finančné družstvo sa blíži ku kľúčovej fáze

NBS udelila platobnú inštitúciu družstvu

V prípade, že si klient nainštaluje do telefónu BonoPay, môže zahodiť všetky zľavové kupóny a vernostné karty. Všetko sa zjednotí v jednom online účte, ktorý si zákazník ľahko spravuje pomocou telefónu. Aplikácia je podľa autora projektu jednoduchá. Vizuálne má iba štyri veľké tlačidlá, vhodné aj pre „hrubé prsty“.

Na vývoji aplikácie sa podieľala IT spoločnosť K_corp. Tá bude i naďalej partnerom družstva a platobnej inštitúcie, ktoré sa chcú čím ďalej tým viac zameriavať aj na trh inteligentných technológií.

V dobe internetových hrozieb je významná taktiež otázka bezpečnosti mobilnej aplikácie, cez ktorú zákazník posiela peniaze. Aplikácia BonoPay preto prešla penetračnými testami a bezpečnostným auditom rovnakých parametrov ako sa testujú internetové aplikácie väčších bánk.

Z hľadiska budúcnosti aplikácie je najpotrebnejšie posilnenie partnerskej siete BonoPay. "Chceme si rozšíriť licenciu na PSD2, kde bude možné platiť mobilom bez nutnosti zazmluvnenia predajní. Bude vďaka tomu taktiež možné platiť telefónom kdekoľvek v Európskej únii," prezrádza plány Martin Cigánek.