Hugh Hefner: Aké impérium vybudoval kráľ erotiky?

Zosnulý zakladateľ časopisu Playboy po sebe zanechal impérium o hodnote 50 miliónov dolárov. Posledné roky však znamenali straty.

Kráľ šteklivých obrázkov a erotických párty Hugh Hefner prežil podľa mnohých vysnený život plný krásnych žien a peňazí. Časť z nich zanechá aj svojim dedičom. Biznismen, ktorý zomrel koncom septembra 2017 však v posledných rokoch započítal veľké straty.

Na vrchole slávy – v 90-ych rokoch – mal Playboy a naň naviazané majetky a aktíva hodnotu až 200 miliónov dolárov. Podľa portálu celebritynetworth však Hefner stratil za posledných 15 rokov tri štvrtiny svojho majetku.

Príčinou je výrazný pokles predaja magazínu Playboy. Podľa mnohých pre výrazný nárast konkurencie medzi erotickými časopismi a hlavne vďaka novodobému fenoménu bezplatnej erotiky a porna na internete.

V období od roku 2000 do roku 2010 preto cena akcií Playboy klesla o 80 percent. Hefner postupne predal veľkú časť podielu vo firme. Hodnotnejšia časť – značka – bola v jeho rukách v čase jeho smrti len z 35 percent, i keď stále stopercentne vlastnil celý časopis.

Čítajte aj:

Carlos Slim Helu: prototyp oligarchu

Tajomný zakladateľ Bitcoin: Anonym, ktorý je miliardárom

Legenda porna a kráľovna mokrých snov tínedžerov Jenna Jameson zarobila tridsať miliónov

Hefner dokonca nevlastnil ani známy zámok, na ktorom sa odohrávali preslávené erotické večierky Playboya. Podnikateľ si zámok v poslednom období iba prenajal. V roku 2016 ho musel predať novému majiteľovi, ktorý ho odkúpil za sumu odhadom 100 miliónov dolárov.

Firma sa posledné roky snaží ochrániť pred bankrotom vývojom nových produktov. V Amerike napríklad plánuje predávať balenú vodu.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope