Jeden z najväčších slovenských predajcov BMW končí v konkurze

Prepustení zamestnanci a firma v krachu. Takýto osud postihol spoločnosť Auto Bavarija, ktorá na Slovensko dodávala luxusné autá BMW.

Prepustení zamestnanci a firma v krachu. Takýto osud postihol spoločnosť Auto Bavarija, ktorá na Slovensko dodávala luxusné autá BMW.

Firma Auto Bavarija je v konkurze a prepúšťa zamestnancov. Firma, ktorá mala v Bratislave štyri predajne luxusných vozov BMW končí kvôli sporu s rakúskym dodávateľom áut.

Ešte na jeseň firma medializovala problémy s hroziacim skončením licencie a tým, že jej partner BMW Vetriebs v Salzburgu nevyplatil peniaze za vozidlá, ktoré mali podľa slov Slovákov, Slováci Rakúšanom vrátiť. Rakúskeho partnera dokonci slovenskí predajcovia posielali návrhom na konkurz ku dnu.

Zatiaľ čo v ich veci návrhu na konkurz a žiadosti o odškodné súdy nerozhodli, v konkurze končí samotná Auto Bavarija. Okresný súd Bratislava I. Vyhlásil štart úpadku podniku 20.5.2014. Na majetok sa tak vrhnú veritelia, medzi ktorými môže byť práve rakúsky expartner.

Slovenská strana tak z konkurzného sporu vychádza porazená. Zaujímavé bude sledovať aj osud ďalšieho predajcu BMW na Slovensku – spoločnosti Tempus. Tá žalovala rakúsku BMW Vetriebs o náhradu škody 70 miliónov eur. Aj tej však končila licencia pre výhradný dovoz luxusných vozidiel.

Podľa slov hovorcov BMW bolo odňatie licencie zavinené podvodným konaním slovenských firiem. Tie naopak obviňovali rakúsku stranu. Na otázky biztweet.eu neodpovedala žiadna z nich.

 

Čítajte viac:

Stavebnícky gigant uniká krachu. Doprastavu odklepli reštrukturalizáciu

Nepomohli ani štátne peniaze. Minerálku Kláštorná chránia súdy

Likérky sa chceli navzájom potopiť? Frucona podľa konkurencie kšeftovala s daňami