FMC ovládla slovenskú a českú Nufarm

Americká spoločnosť FMC prostredníctvom divízie Cheminova prevzala celé portfólium spoločných podnikov FMC a Nufarm na Slovensku a v Česku. Chemické firmy sa premenujú na FMC Agro.

 

Americká spoločnosť FMC prostredníctvom divízie Cheminova prevzala celé portfólium spoločných podnikov FMC a Nufarm na Slovensku a v Česku. Firmy sa premenujú na FMC Agro.

Ako oznámila spoločnosť FMC, firma bude mať dve sídla – v Bratislave a Prahe. "Vďaka akvizícii spoločnosti Cheminova sme rozšírili svoje portfólio FMC o prípravky na ochranu plodín a naďalej investujeme do robustnej štruktúry vývoja produktov, a to ako v oblasti nových syntetických inovačných patentovaných účinných látok, ako aj v oblasti jedinečných biologických prípravkov, ktoré sa dobre hodia na poľnohospodársky trh v Českej republike a na Slovensku," uviedol Marc L. Hullebroeck, prezident spoločnosti FMC pre Európu a krajiny Stredného východu a Afriky.

poľnohospodárstvo Cheminova

Americká spoločnosť FMC prostredníctvom divízie Cheminova prevzala celé portfólium spoločných podnikov FMC a Nufarm na Slovensku a v Česku.

 

FMC je výrobcom a dodávateľom produktov na globálnych poľnohospodárskych, priemyselných a spotrebiteľských trhoch. FMC prevzala spoločnosť Cheminova v apríli 2015. V roku 2015 predstavoval obrat spoločnosti približne 3,3 miliardy dolárov.

Čítajte aj:

Slovenské polia ovládli cudzinci a oligarchovia

Ekologické trendy v slovenskom stavebníctve: Drevo, slama a hlina

Takmer polovičný nárast. Slovensko zarobilo čistým vzduchom desiatky miliónov

--

Spoločnosť FMC zamestnáva približne 6000 ľudí na celom svete a prevádzkuje svoje obchodné činnosti v poľnohospodárstve, zdravotníctve a výžive.

F&N Agro Slovensko je dcérska spoločnosť rakúskej spoločnosti Nufarm GmbH & Co. KG a holandskej spoločnosti FMC Chemicals Netherlands B.V.. Zaoberá sa distribúciou a servisom agrochemických prípravkov na ochranu a výživu rastlín na území Slovenskej republiky. Firma dosiahla vlani podľa agentúry Finstat tržby 2,7 milióna eur.

 

Biztweet

Páčia sa Vám naše články? Podporte nás platbou na IBAN CZ8920100000002100602454