Prysmian otvorí na Slovensku novú továreň. Investuje desiatky miliónov

Skupina Prysmian Group otvorí na Slovensku nový závod na výrobu optických káblov. Nová produkcia zamestná viac ako sto ľudí a zhltne dohromady cez 40 miliónov eur

Rozšírenie už existujúcej výroby v Slatine a výstavba novej továrne v Prešove. Spoločnosť Prysmian Group potvrdzuje nové investície na Slovensku. Okrem tunajších investícií plánuje expandovať aj v Rumunsku.

Podľa informácií, ktoré firma zverejnila v tlačovej správe má nový závod v Prešove naplniť výrobnú kapacitu v roku 2017. Podľa dokumentu, ktorý je v zozname projektov na posúdenie vplyvov na životné prostredie by mala nová továreň stáť v priemyselnom parku Záborské. Prácu by v novej prevádzke mohlo nájsť viac ako sto ľudí. Investícia vo výške 21 miliónov eur bude smerovať do výroby optických káblov.  

V už stojacej slatinskej továrni chce firma investovať ďalších 22 miliónov eur, čo povedie k zdvojnásobeniu produkcie. I tam sa to nezaobíde bez nového náboru zamestnancov.

"Je veľmi dôležité, že dve centrá excelentnosti v Európe na výrobu telekomunikačných káblov sú umiestnené vo východnej Európe. To potvrdzuje záväzok Prysmianu investovať do najkonkurencieschopnejších oblastí v Európe," povedal v tlačovom prehlásení generálny riaditeľ Prysmian Group Francesco Fanciulli.

Káble vyrobené na Slovensku slúžia hlavne telekomunikačnému priemyslu. Prysmian Group so sídlom v Taliansku má viac ako 19 tisíc zamestnancov v 50 krajinách sveta. Slatinská pobočka zaznamenala za minulý rok tržby vo výške 26,4 milióna eur. Okrem slovenských expanzií plánuje otvoriť novú továreň aj v Rumunsku a okolnosti naznačujú taktiež investície v Českej republike.

 

 

Red