HB Reavis v Brne narazila. Na odpor Nemcov

Nemecká spoločnosť ECE vyvíja tlak na zrušenie plánov výstavby obchodného centra Aupark v Brne

Nemecká spoločnosť ECE vyvíja tlak na zrušenie plánov výstavby obchodného centra Aupark v Brne.

ECE sa nepáči, že slovenská developerská spoločnosť HB Reavis plánuje postaviť obchodné centrum vedľa komplexu Vaňkovka, prevádzkovanej práve ECE. Nemci odporujú, ako je možné, že mesto povoľuje dva podobné projekty na tom istom území.

"V prípade projektu Aupark Brno sa v túto chvíľu rieši odvolanie spoločnosti ECE proti nadobudnutia právoplatnosti územného rozhodnutia. V prvom štvrťroku budúceho roka očakávame výsledok, od ktorého sa bude odvíjať aj ďalší postup a výšku investície," hovorí pre biztweet hovorca HB Reavis Magdaléna Drsová.

--

Čítajte aj:

Podolák má problémy. Steel Transu hrozí krach

Humenská mliekareň oddĺženie nezvládla. Je v konkurze

Američania z U.S.Steel Košice neodídu. Naplnia memorandum

Világi to myslí s futbalom vážne. Investuje do štadióna

--

Spoločnosť sa sporí aj v Hradci Králové, kde HB Reavis s projektom Auparku pomaly finišuje. V Hradci slovenská firma odmietla od ECE prevziať pôvodný projekt a naň naviazanú výstavbu futbalového štadióna. Údajne kvôli nedodržaniu podmienok zo strany ECE.

Medzinárodný developer HB Reavis je ovládaný skupinou investorov okolo Ivana Chrenka. Sídli v Luxembursku a pôsobí okrem krajín V4 aj vo Veľkej Británii, či Turecku. Spravuje aktíva v hodnote 1,4 miliardy eur a celková prenajímateľná plocha ich nehnuteľností presahuje 670 tisíc metrov štvorcových. 

 

 

Páčia sa Vám články biztweetu? Podporte ho! Potrebuje Vás pre rozvoj projektu nezávislej žurnalistiky..