Podolák má problémy. Steel Transu hrozí krach

Dopravná spoločnosť podnikateľa Blažeja Podoláka Steel Trans má problémy. Hrozí jej konkurz

Spoločnosť zaoberajúca sa hlavne transportom výrobkov z ocele a ťažkých priemyselných produktov zaznamenala v minulom roku pokles tržieb o tretinu. Tento rok v trende pokračovala. Zrejme to ju priviedlo k problémom.  

„Okresný súd Košice I v právnej veci navrhovateľa: Vocal Classis proti dlžníkovi: Steel Trans o návrhu na vyhlásenie konkurzu Začína konkurzné konanie voči dlžníkovi,“ uvádza v rozhodnutí košický súd.

Zverejnením tohto uznesenia v Obchodnom vestníku sa začína konkurzné konanie, v rámci ktorého musí Steel Trans obmedziť činnosť na základné obchodné plnenie, nesmie obchodovať so svojim majetkom.

Komu každému Steel Trans s tromi stovkami zamestnancov dlhuje nie je jasné. Na daniach však Finančná správa eviduje sekeru Steel Transu 691 tisíc eur, na zdravotných odvodoch Všeobecnej zdravotnej poisťovni nezaplatila košická firma 116 tisíc eur a Sociálna poisťovňa voči nej eviduje pohľadávku vo výške 277 tisíc eur. 

Ako generálny partner už firma dokázala potopiť aj košický futbalový klub. Ten napriek šiestej priečke v najvyššej súťaži musel pre dlhy Blažeja Podoláka putovať do druhej ligy. 

--

Čítajte aj: 

Humenská mliekareň oddĺženie nezvládla. Je v konkurze

Američania z U.S.Steel Košice neodídu. Naplnia memorandum

Világi to myslí s futbalom vážne. Investuje do štadióna

Beljajevova kľučka nevyšla. RCC z Prakoviec je v konkurze

--

Firma Steel Trans vznikla v roku 1993, kedy sa začala špecializovať na špedičnú a zasielateľskú činnosť. Vďaka Východoslovenským železiarňam začala prepravovať ocel. Vybudovala vozový park s viac ako 200 kamiónmi. K preprave oceľových konštrukcií postupne pribudol aj transport pre automobilový priemysel.

Do problémov sa dostala už aj v nedávnej minulosti. V roku 2010 žiadala Steel Trans o vstup do reštrukturalizácie. Proces ozdravenia jej bol vtedy schválený. 

 

 

Páčia sa Vám články biztweetu? Podporte ho! Potrebuje Vás pre rozvoj projektu nezávislej žurnalistiky..

 

Fotozdroj: CC/wikimedia