Humenská mliekareň oddĺženie nezvládla. Je v konkurze

Východoslovenská Humenská mliekareň svoje dlhy nezvládla a končí v konkurze.

Posledný rok prežili ako na hojdačke. Plány na expanziu, nečakané problémy, záchrana a teraz zrejme definitívny krach. Humenská mliekareň nezvládla dlhový balanc a končí v konkurze.

„Okresný súd Prešov v právnej veci navrhovateľa - veriteľa Agrifop Stakčín o návrhu na vyhlásenie konkurzu na majetok dlžníka: Humenská mliekareň vyhlasuje konkurz na majetok dlžníka,“ uvádza v stanovisku prešovský súd.

Konkurzný správca teraz požiada veriteľov, aby svoje pohľadávky prihlásili do konkurzu na majetok známej mliekarne.

Tá sa do problémov dostaa už pred tromi rokmi, kedy sa jej tržby prepadli o štyri milióny eur. Jedna z najznámejších slovenských mliekarní utrpela podľa slov jej majiteľa na investície do nových moderných technológií.

Tie prišli v čase, keď dopyt po mliečnych výrobkoch začal celoplošne padať. Na rozdiel od konkurencie, ale firma z východu Slovenska kvôli strate zásob upadla do hlbšej krízy.

--

Čítajte aj:

Američania z U.S.Steel Košice neodídu. Naplnia memorandum

Világi to myslí s futbalom vážne. Investuje do štadióna

Beljajevova kľučka nevyšla. RCC z Prakoviec je v konkurze

Západoslovenské žriedla dostali šancu. Toplimo sa potápa

--

V roku 2014 utrpela viac ako miliónovú stratu a prepustila cez tristo ľudí. Nestíhala splatiť úvery bankám a tak sa pred veriteľmi pokúsila chrániť súdom.

Nový výrobný plán v kombinácii so zoštíhlenými výdajmi a snahou získať zahraničného investora mali podnik zase postaviť na nohy. Nevyšlo to. Firma je v konkurze a podľa informácií biztweetu zastavila výrobu. 

 

Páčia sa Vám články biztweetu? Podporte ho! Potrebuje Vás pre rozvoj projektu nezávislej žurnalistiky..