Foxconn rozšíri slovenskú továreň. Naberá ľudí

Výrobca LCD televízorov bude riešiť pri Nitre aj reklamácie. Naberie 250 ľudí

K súčasnej výrobe LCD televízorov a set top boxov v Nitre pribudne v továrni thajvanského Foxconnu ďalšia činnosť. Firma sa rozhodla na Slovensku spustiť aj oddelenie, ktoré bude riešiť reklamácie poškodených kusov výrobkov.

Nová časť areálu továrne spúšťa kontrolu a opravu LCD panelov. Súčasťou bude aj nové detekčné a testovacie pracovisko. Ako sa uvádza v dokumente predloženom na skúmanie vplyvov na životné prostredie, spoločnosť ráta s náborom 250 ľudí.

Ide o dobrú správu aj vzhľadom k tomu, akú má nitrianska továreň minulosť. Foxconn ju v roku 2010 prevzal od spoločnosti Sony, ktorá bola v problémoch. V rámci znižovania nákladov obratom prepustil 600 zamestnancov. Podľa účtovnej uzávierky znížila firma aj v minulom roku zisk o 95 percent.

--

Čítajte aj: 

Konkurzný správca draží majetok Slovakia Steel Mills. Hlavný veriteľ súhlasil

Priemyselné parky: Úspešné príbehy aj vyhodené peniaze

Výstava s návodom na úspešné podnikanie

Utečenci robia dopravným firmám vrásky. Stoja ich tisíce eur

Kórejci sťahujú výrobu do Čadce. Pracovať tam bude takmer 400 ľudí

--

Nitrianska fabrika podľa PR Foxconnu predstavuje kľúčového hráča v oblasti výroby LCD televízorov značky Sony v európskom regióne. Okrem toho, Sony Supply Chain Solutions Europe (dcérska spoločnosť Sony), si prenajíma časť prevádzky a naďalej prevádzkuje logistické centrum Sony, ktoré je situované vedľa nitrianskeho výrobného závodu.    

 

 

Fotozdroj: foxconnslovakia.sk