HBM Pharma rozširuje výrobu. Naberie aj ľudí

Farmaceutická firma HBM Pharma postaví v Martine závod na výrobu tekutých liekov. Spája sa s tým aj nábor nových zamestnancov

Farmaceutická firma HBM Pharma postaví v Martine závod na výrobu tekutých liekov. Spája sa s tým aj nábor nových zamestnancov.

„Predmetná navrhovaná činnosť bude súčasťou priemyselného areálu. Cieľom navrhovanej činnosti je rozšírenie existujúcej farmacetickej výroby. Investor plánuje rozšírením výroby zvýšiť zamestnanosť postupne o cca 30 ľudí,“ uvádza HBM Pharma.

Firma plánuje v novej martinskej fabrike vyrábať tekuté lieky. Tie doposiaľ vyrábala v rovnakej hale ako tuhé liečivá.

„Do novej haly bude presunutá časť jestvujúcej výroby tekutých liekových foriem, ďalej tu bude umiestnené skladovanie poloproduktov a hotových výrobkov, expedícia a sociálne zázemie pre zamestnancov, v 2.NP potom príslušné technické zázemie pre výrobný priestor a sklad,“ uvádza projektová dokumentácia podstúpená schvaľovaniu vplyvov na životné prostredie EIA.  

--

Čítajte tiež:

V Prievidzi postavia liehovar. Dostal zelenú

Miesta za peniaze. Sungwoo Hitech Slovakia žiada dotácie

Developer predstavil plány na nové obchodné centrum

KPB Družstvo čaká z CTY zisky. Ráta s rozpredajom impéria

Nová automobilka mieri na Slovensko. Štát jej stavia závod

--

Nová dvojpodlažná budova by v priemyselnom parku mohla stáť po schválení ministerstva životného prostredia a mesta Martin už v budúcom roku. Od roku 2010 je vlastníkom spoločnosti HBM Pharma s.r.o. lotyšská spoločnosť Liplats 2000, SIA. 

 

 

Fotozdroj: andrejhrnciar.sk