Kištofovič chce budovať nových Baťovcov. Aj s Vavrom z HN

Partner Pavla Krúpu Peter Krištofovič buduje novú motivačnú akadémiu. Využíva aj služby bývalého šéfa Hospodárskych novín Petra Vavra

„Chceme školiť ľudí v Rétorike, Structograme a cez motivačné semináre Preskoč svoje hranice. Chceme posilňovať znalosti a zručnosti ľudí v oblastiach, ktoré sú nevyhnutné, tak pre skvalitňovanie ľudí, ako aj výsledkov ich firiem,“ definuje prvými vetami nový biznis Peter Krištofovič, podikateľ a fanúšik motivátorstva v podnikaní stredoeurópskeho regiónu.

Ako hovorí, PK akadémiu sa rozhodol založiť preto, že obdivuje Baťovcov. Odkaz vybudovania kvalitných ľudí a ich nasledovania podnikateľských hodnôt, ktorými sami budujú pokrok firmy.

„PK Academy preto voľne nadväzuje na vzdelávací subjekt Allschola, ktorý bol v druhej polovici 90. rokov tak úspešný, že sme museli začať odmietať objednávky a dočasne ho pozastaviť, aby sme sa mohli venovať expanzii v ďalších projektoch,“ dodáva pre biztweet.eu Peter Krištofovič.

Zaujímavosťou hlavne pre mediálne kruhy je, že medzi motivátorov Petra Krištofoviča patrí Peter Vavro – bývalý šéfredaktor Hospodárskych novín. „Päť rokov som každé dva týždne písal glosy pre Hospodárske noviny a počas tohoto obdobia som mal možnosť spolupracovať s Peťom Vavrom, ktorý bol na poste šéfredaktora. Denne som mal možnosť vidieť výsledok jeho práce v podobe vydaných novín, v diskusiách som ho spoznal ako manažéra a človeka. Po vzájomnej dohode nastúpil ku mne do tímu, kde z postu podpredsedu predstavenstva Salve Group bude mať na starosti marketing, PR, internet a riadenie niektorých projektov,“ komentuje Peter Krištofovič obsadenie Vavra vo firme.

Bývalý šéf novín tak zrejme odchádza z mediálnych kruhov. Zaujímavosťou je aj to, že počas funkcie Petra Vavra v HN, médium venovalo aktivitám Salve Group, ktorej je dnes súčasťou a s ňou spojenej Arca Capital Pavla Krúpu veľkú pozornosť.

--

Čítajte tiež: 

Penta sa chystá rok pred voľbami nakupovať mediálny priestor

Bratislavská burza rastie, sťažuje sa však na podmienky

CZ – Slovensko v Novákoch plánuje nový nábor

Šéf pošty pre biztweet: Nemôžem brať to, že sa firma riadi zospodu

Veriteľ chce poslať pivovar Kaltenecker do konkurzu

Súd stopol konkurz Railway Casted Components

Černák chce stavať v Bratislave. Zbúra hotel v centre

--

„V tomto roku takisto začínam pripravovať knihu, v ktorej chcem zúročiť všetky plusy a mínusy z môjho podnikania a dlhoročných skúseností so vzdelávaním a motiváciou,“ vysvetľuje Peter Krištofovič ďalšie príčiny rozhodnutia prísť na motivačný trh.

Firmy a podnikatelia, ktorí chcú rásť a zamestnanci či manažéri, ktorí chcú dostávať viac. Bez ohľadu na to, či to majú byť znalosti, skúsenosti, zručnosti alebo peniaze. Takto opisuje šéf PK akadémie jej cieľovú skupinu.

Na preplnenom poradenskom trhu chce Peter Krištofovič uspieť podľa jeho slov skúsenosťami, svojím menom, príbehom a projektami, za ktoré sa môže postaviť. „Preto som to všetko mohol transparentne zverejniť na našej novej webovej stránke pkacademy.eu. Vrátane, tak úspechov, ako aj omylov, ktoré pre mňa boli vždy najlepšou školou. A vždy ma posúvali dopredu,“ dodáva Peter Krištofovič.