Ikea plánuje megasklad. Pripravuje slovenskú expanziu

Nábytkársky gigant Ikea to myslí s expanziou vážne. Do dvoch rokov plánuje na Slovensku dvojnásobné zisky

Nábytkársky gigant Ikea to myslí s expanziou vážne. Do dvoch rokov plánuje na Slovensku dvojnásobné zisky.

Expanzia švédskej lacnej nábytkárskej ikony Ikea na Slovensko naberá reálne kontúry. Obchodná sieť IKEA v minulom roku predstavila zámer spustiť v roku 2016 internetový obchod pre Českú republiku. Ako biztweet.eu informoval, firma plánuje aj slovenskú expanziu.

„IKEA e-shop je globálním projektem, jež se bude na nové technické platformě spouštět v prvních evropských zemích v tomto roce a následně se bude zprovozňovat v dalších zemích. Na Slovensku bychom chtěli e-shop spustit do dvou let od startu tohoto globálního projektu,“ povedal pre biztweet.eu PR zástupca IKEA Česká republika Tomáš Kubík.

--

Čítajte tiež:

IKEA na Slovensku spustí eshop. Zvažuje aj nové predajne

J&T chce z Westend vyťažiť čo sa dá. Plánuje rozšírenie

Stavbári smerujú ku krachu. Po tragickom hospodárení

Český Hyundai nabral 156 ľudí. Zamestnal aj Slovákov

NBS udelila platobnú inštitúciu družstvu NFD

RCC Alexeja Beljajeva nemusí vrátiť dotáciu. Ani napriek krachu

Poórov projekt otvoria v auguste. Stáť bude 30 miliónov eur

--

Ako posledné dni ukázali, Ikea nemyslí slovenskú expanziu len ako PR. Firma žiada stavebné povolenie, EIA a ďalšie zelené pre výstavbu megaskladu v Malackách.  

„Posudzovaný zámer je navrhovaný za účelom vytvorenia podmienok pre zabezpečenie dostatočných skladových a baliacich kapacít potrebných pre naplnenie rastovej stratégie IKEA a jej dodávateľov. V porovnaní s rokom 2012 IKEA do roku 2020 plánuje zdvojnásobenie svojho predaja,“ uvádza firma v projektovej dokumentácii. Spoločnosť IKEA Components chce zo Záhoria zabezpečovať celú prvú fázu expanzie na Slovensko.