Bonopay: Skutočná vernosť medzi reštauráciou a zákazníkom

Nová možnosť pre slovenské reštauračné zariadenia. Vernostná mobilná aplikácia BonoPay okrem štandardnej funkcie pripísania zľavy pre zákazníka a platby telefónom, pripravuje skvelú „vychytávku“, ponúkne personálu „chytré sprepitné“.

Aplikácia, ktorá je platobnou bránou s integrovaným vernostným programom prichádza začiatkom nového roka s novinkou. Prevádzkarom reštauračných zariadení prinesie okrem pohodlného a atraktívneho motivačného prostredia pre elektronické platby aj možnosť pohodlného platenia sprepitného.

„Zákazník bude mať pri platbe možnosť voľby zaplatenia peňazí navyše. Po vygenerovaní QR kódu zákazník reštauračného zariadenia vykoná úhradu priblížením sa vlastným telefónom k terminálu a po úhrade bude mať možnosť jedným klikom poslať sprepitné aj obsluhe. Prostriedky za zakúpený tovar, i službu inkasuje zariadenie, peniaze navyše pripadnú na vybraný účet personálu, alebo konkrétnej obsluhy,“ popisuje novinku predseda predstavenstva Nášho finančného družstva a Payment Institution NFD Martin Cigánek.

Vyzdvihuje hlavne jednoduchosť platobnej brány BonoPay a diskrétnosť s akou sa platba a sprepitné prevedie. Systém započítava aj vernostný program spočívajúci v spätných bonusoch pre platiaceho. Bezplatná aplikácia je tak výhodná pre obe strany.

Zákazník vďaka nej nepotrebuje hotovosť, získava zľavy a platí pohodlne. “Zákazník vie, kde je vítaný a kde mu automaticky pripíšu spätnú zľavu na účet. Tento vernostný program je totiž spojený s možnosťou platby cez vlastný mobil, pričom všetko je veľmi jednoduché, lebo stačí iba ak si zákazník stiahne aplikáciu do telefónu. Zákazníci tak nemusia nosiť vo vrecku ani plastové vernostné karty ani peňaženku,” hovorí autor BonoPay.

Prevádzka získava rýchle platby so širokou možnosťou využitia, verného zákazníka, s ktorým dokáže budovať vzťah a možnosť zdieľania zákazníka s viacerými partnermi.

“BonoPay prináša obrovské výhody pre zmluvné predajne, lebo aktívne doporučuje svojmu klientovi aby navštevoval zmluvné predajne. Dochádza k zdieľaniu zákazníkov, ale hlavne šetrí vysoké investičné a prevádzkové náklady na zriadenie takého vlastného vernostného programu. Podnikatelia môžu zadarmo, bez ďalších nákladov získať vernostný program a tak preukázať úctu svojim verným zákazníkom,” pokračuje Martin Cigánek.

Čašníčka i čašník zas získa diskrétnu a motivačnú odmenu za svoju prácu. Náklady za všetky transakčné služby sú navyše pokryté z malej časti zľavy vyplatenej zákazníkovi.

Payment Institution NFD a.s., získala licenciu platobnej inštitúcie od Národnej banky Slovenska pred dvoma rokmi. Aplikácia je dostupná pre smartfóny s operačným systémom Android aj iPhony.

Zľavové body, ktoré zákazník platbami získava sa mu kumulujú. Okrem toho, že hradia náklady na samotné platby si ich raz ročne smie nechať preplatiť, alebo ako podnikateľ fakturovať.

Vývojári aplikácie brali do úvahy jednoduchosť a aj dnešné bezpečnostné hrozby virtuálneho prostredia a preto výsledný produkt spĺňa vysoké atribúty dátovej bezpečnosti.