VšZP má vlastné call centrum

Všeobecná zdravotná poisťovňa využíva na informovanie klientov tridsať zamestnancov.

Tí sa starajú o všetkých poistencov, ktorí majú otázky v rámci emailovej, či telefonickej komunikácie.

„V call centre VšZP je aktuálne zamestnaných 30 pracovníkov vrátane vedúcej. Priemerný počet hovorov a e-mailov (všetky kontakty) vybavených call centrom je mesačne 33000,“ tvrdí hovorkyňa VšZP Viktória Vasilenková.

Za vybavené komunikácie považuje poisťovňa akékoľvek odpovede. Tvrdí, že nevyužíva služby externých zamestnancov a všetci pracovníci call centra sú jej zamestnancami. Náklady na prevádzku infolinky hovorkyňa neprezrádza.

Čítajte aj:

Jedna pani povedala: Ako poisťovňa nevedela kam sa presťahuje

Česká poisťovňa získala od J&T 10 miliónov. Za Slovakia Steel Mills

„Operátori sú k dispozícii v pracovných dňoch v pondelok až piatok od 8.00 do 18.00 h na čísle 0850 003 003 pre telefonáty z územia SR (služba je spoplatnená cenou miestneho hovoru) a na čísle +421220817003, ktoré je vyhradené telefonujúcim zo zahraničia. S call centrom VšZP sa môžu klienti spojiť aj e-mailom (infolinka@vszp.sk) alebo vyplnením elektronického formulára na webstránke VšZP. 24 hodín denne 7 dní v týždni je v prevádzke aj odkazovač, na ktorom môžu klienti taktiež zanechať otázku pre pracovníkov call centra,“ dodáva všeobecné informácie Vasilenková.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope