Zvláštna náboženská skupina buduje súkromný cintorín

Modlitebná skupina, pripomínajúca sektu, chce neďaleko Veľkého Krtíša postaviť súkromný cintorín.

Zvláštny investičný projekt za asi 60 tisíc eur ohlasuje Spoločnosť Božej Lásky. Tá sa prezentuje ako modlitebná skupina. Jej členovia však žijú v obci Príbelce pri Veľkom Krtíši v značnej izolácii za vysokými múrmi a vstupmi chránenými drahými zabezpečovacími systémami.

Súkromné pohrebisko má stáť práve vedľa Domu Božej Lásky. „Jedná sa o stavbu hrobky pod násypom zeminy za účelom pochovávania ľudských pozostatkov do boxov s následným zamurovaním. Telá sa budú ukladať do boxov v truhlách špeciálne vyhotovených na daný účel. Počet uvažovaných hrobových miest je 30,“ uvádza spoločenstvo v projektovej dokumentácii.

Pre obyvateľov areálu Domu Božej Lásky v susednom areáli bude zriadenie hrobky „predstavovať zabezpečenie miesta ich posledného odpočinku“. Hrobové miesta v hrobke majú byť výlučne len pre obyvateľov spoločenstva Božej lásky a hrobka má byť v zmysle zákona o pohrebníctve zriadená ako neverejné pohrebisko.

Čítajte aj:

Putinovi motorkári s novým sídlom na Slovensku

Polícia už rieši Slovenských brancov. Zaujali ju zbrane v rukách tínedžerov

Zvláštna modlitebná skupina členom zakazuje podobne ako verejné aktivity počas života aj verejné pochovanie.

Kult, od ktorého sa dištancuje katolícka cirkev, pripomína americké ekvivalenty. Členovia žijú v značnej izolácii. Na chod skupiny prispievajú vlastným majetkom aj komerčnými aktivitami. Predávajú napríklad cd nosiče s náboženskými piesňami. „Chceli by sme Vás informovať, že sme vydali prvé CD s názvom Piesne z neba, na ktorom sú nádherné skladby, o ktorých Panna Mária povedala nasledovne slová: „Deti moje, počujete zbožné spevy, ktoré Vám boli darované z neba. Áno, tieto slová i hudba sú skrze Ducha svätého darované vám všetkým.“,“ recenzuje na stránkach spoločenstva CD za 8,4 eura samotná svätica.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope