Eichler v Izraeli investuje do kryptomien

Slovenský finančník Gabriel Eichler a jeho česká skupina Benson Oak investuje do izraelských „krypto“ startupov.

Investičná skupina Benson Oak, za ktorou stojí slovenský finančník Gabriel Eichler, investuje sto miliónov dolárov do založenia investičného fondu, ktorý má podnikať v kryptomenovom biznise.

Podľa správ z Izraela má tamojší fond investovať milióny dolárov do technologických firiem zaoberajúcich sa blockchain a kryptomenami. Benson Oak Ventures už prerozdelila 25 miliónov, do konca roka chce naplniť stomiliónový cieľ.

Podľa spoločnosti Benson Oak Ventures sa fond bude zaujímať predovšetkým o začínajúce firmy, ktoré ponúkajú spotrebné produkty alebo vytvárajú platformy, ktoré umožňujú rast kryptokomunity.

Čítajte aj:

Chris Larsen. Pravda a šialenstvo okolo virtuálnych mien

Bitcoin naďalej mimo radar. Využíva ho stále viac firiem

Izraelské banky a investičné fondy v súčasnosti masívne investujú do firiem zaoberajúcich sa metódou blockchain a kryptomenami všeobecne. Aj preto je tamojšie startup prostredie jedným z najdynamickejších na svete.

Blockchain je špeciálny druh distribuovaných decentralizovaných databáz, ktoré uchovávajú neustále rozširujúce sa počty záznamov, ktoré sú chránené pred neoprávneným zásahom z vonkajšej strany aj od samotných peer-to-peer uzlov siete. Transakcia je do systému zapísaná automaticky a v reálnom čase. Späť do nej nemožno zasiahnuť. Systém preto napríklad vo Veľkej Británii zvažujú použiť proti karuselovým podvodom.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope