Sklárne v Nemšovej rozšíria výrobu

Majiteľ Vetropack Nemšová chce modernizovať výrobu. Expanzia sa spája aj s náborom zamestnancov.

Švajčiarsky koncern stojaci za nemšovskými sklárňami žiada povolenie pre investičný projekt, v rámci ktorého zmodernizuje výrobu. Neďaleko Trenčína sa s tým bude spájať aj prijímanie nových pracovníkov.

„Účelom navrhovanej činnosti je optimalizácia výrobnej kapacity liniek číreho skla, zvýšenie energetickej efektívnosti výroby, zníženie emisií znečisťujúcich látok a zvýšenie kapacity taviacej pece W71 z 250 t/deň na 320 t/deň, t.j. celkové zvýšenie taviacej kapacity taviacich pecí o 70 t/deň bezfarebnej utavenej skloviny,“ uvádza investor v projektovej dokumentácii predloženej na posúdenie vplyvov na životné prostredie EIA.

Čítajte aj:

Vranov naďalej bojuje o investorov. Výrazný projekt chýba

Snaha Arca Capital prevziať Wiener Privatbank pokračuje

Memorandum štátu s U.S.Steel prestalo platiť

Firma chcela projekt úradom predkladať už minulý rok. Napokon však k schvaľovaniu prichádza v súčasnosti. Novú výrobu, do ktorej bude spoločnosť potrebovať ďalších minimálne 25 zamestnancov, chce spustiť v čo najbližšom termíne.

Vetropack Nemšová zamestnáva stovky ľudí výrobou hlavne sklenených fliaš. Hlavnými odberateľmi sú pivovary, vinárstva, či mliekari a výrobcovia ovocných nápojov. Spoločnosť minulý rok podľa agentúry Finstat utržila 57,2 milióna eur.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope