Vadala, polícia a Kováčik. Týždeň očami Biztweetu

Aj týžden, ktorý sa niesol v znamení daňových priznaní poznačili informácie o špekulantoch, talianskej mafii a politických objednávkach na prokuratúre.

„Poznám ich všetkých.“ Tieto slová mali odznieť v prítomnosti policajtov v utajení z úst talianskeho podnikateľa Antonina Vadalu v súvislosti s plánovaním pašeráckej cesty na prepravu drog z Južnej Ameriky cez Slovensko.

Muž spájaný s talianskou mafiou aj slovenským úradom vlády sa podľa dokumentu, ktorý má k dispozícii denník Sme chválil kontaktami na slovenskej polícii i colnici. Talianska polícia preto Slovákov zrejme ani neupozornila, že o ich kontaktoch s Vadalom vie.

Dôveryhodnosť slovenských bezpečnostných zložiek dostala ďalšiu ranu po tom, čo týždenník Trend odhalil okrem iného schému, ako polícia falšuje vlastné štatistiky. Týždenník s podporou Nadácie Zastavme korupciu zozbieral svedectvá vyšetrovateľov. Vedie to až k intervencii ministra vnútra.

Tesne pred opakovanými protestami Za slušné Slovensko verejnosť pobúrila aj ďalšia súvisiaca správa. Denník N prišiel s informáciou o tom, že šéf špeciálnej prokuratúry Dušan Kováčik, známy svojou nečinnosťou, chce disciplinárne stíhanie prokurátora, ktorý opísal podozrenia voči Robertovi Kaliňákovi a Jánovi Počiatkovi.

Vystúpenie  o vážnych podozreniach z korupcie na najvyšších miestach nemá zostať bez trestu. Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik na prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Vasiľa Špirka  podal návrh na disciplinárne konanie na generálnu prokuratúru.

Svet biznisu zas mimo Biztweetu priniesol zaujímavý postreh servru aktuality.sk o tom, že Vladimír Poór zvažuje sťahovanie zo Slovenska. Podobne ako ďalší mecenáš Smeru SD Milan Fiľo by sa mohol presťahovať do Česka.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope