Snaha Arca Capital prevziať Wiener Privatbank pokračuje

Arca Capital pokračuje v procese zisku regulačných povolení pre prevzatie rakúskej Wiener Privatbank.

Niektoré informácie o komplikáciách prevzatia, ktoré sa objavovali začiatkom roka v rakúskych médiách, tak podľa skupiny nestoja na reálnom základe.

„Bavíme sa o konsolidovanom celku zhruba 300 spoločností a pôsobiacich v 12 krajinách. Samozrejme, že sme opakovane dokladali a aktualizovali dokumenty. Veď sa bavíme o “ živom organizme”, kde sa zmeny dejú každým dňom. Zároveň sme prvým východoeurópskym zoskupením, ktoré sa snaží získať rakúsku banku,“ komentuje pre Biztweet proces prevzatia partner Arca Capital Rastislav Velič.

Čítajte aj:

Na žiadosť NAKA polícia zasahovala vo firmách spojených s Arcou

Arca vstupuje do automotive. Stavia prvú továreň

Arca v energetike rastie. Na Slovensku patrí v zelenej energii k lídrom

Práve on je tým, kto s myšlienkou vstúpiť do rakúskeho bankovníctva prišiel. Po septembrovom oznámení plánu vstúpiť do Wiener Privatbank odhadoval dobu prevzatia na polovicu roka 2018.

Wiener Privatbank je privátna banka zameraná na bankové služby, poradenstvo a správu aktív so sídlom vo Viedni. Dohoda podpísaná na jeseň nezahŕňa realitné projekty Wiener Privatbank, ktoré budú vyčlenené z portfólia banky. Transakcia podlieha schváleniu rakúskeho Orgánu pre dohľad nad finančným trhom (FMA).

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope