Biometrix rozšíri slovenskú výrobu

Izraelský výrobca zdravotníckych pomôcok Biometrix plánuje v Šamoríne nabrať 122 ľudí.

Zamestnancov do dvoch smien bude potrebovať v novej výrobe, ktorá vyrastie v šamorínskom priemyselnom parku. Tam už firma vyrába, dohodla sa však na prevzatí časti ďalšej susediacej budovy.

„Predmetom je zmena účelu využitia časti existujúcej skolaudovanej výrobnej haly vo vlastníctve spoločnosti Hafliger pre vytvorenie oddeleného priestoru pre prevádzku spoločnosti Biometrix. Jedná sa o vytvorenie dvoch menších samostatných výrobných priestorov. Vytvorené menšie výrobné priestory budú slúžiť na montáž a balenie zdravotechnických pomôcok pre firmu Biometrix s.r.o,“ uvádza investor v oznámení, ktoré predkladá úradom.

Čítajte aj:

Pri Nitre budú vyrábať aj ArcelorMittal a Gonvarri

Kmotrík v Rači prisľúbil miernejšiu zástavbu

Výrobná hala má doplniť doterajšie kapacity firmy, ktorá aktuálne zamestnáva zhruba 100 zamestnancov. Izraelská firma vyrába na Slovensku katétry, infúzne hadičky či súpravy na monitorovanie tlaku krvi.

Biometrix na Slovensku buduje svoju európsku obchodnú centrálu, možno teda očakávať ďalší rast spoločnosti. Firma v roku 2016 dosiahla zisk 170 tisíc eur a tržby 15,2 milióna eur.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope