O bratislavskom letisku rozhodnú Érsek a Kažimír

Ministerstvo dopravy musí pri riešení plánu pre bratislavské letisko počkať na analýzu, ktorú pripravuje v spolupráci s ministerstvom financií.

Ministerstvo dopravy, ktoré už niekoľko mesiacov presadzuje možnosť dlhodobého prenájmu letiska súkromnému investorovi stále hľadá zhodu s koaličnými partnermi vo vláde. Aktuálne má o výhodnosti prípadného prenájmu, či iných riešení rozhodnúť analýza koncesnej stratégie.

„V súčasnosti Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky pracuje na aktualizácii Koncesnej stratégie aj v spolupráci s ministerstvom financií. Koncesná stratégia posudzuje možné varianty smerovania nášho najväčšieho letiska s cieľom zabezpečiť jeho rozvoj s ohľadom na výhodné podmienky pre štát. Hneď po jej dopracovaní bude predložená na rokovanie vlády, ktorá rozhodne o definitívnej stratégii rozvoja bratislavského letiska,“ uvádza pre Biztweet ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

Presné termíny prípavy dokumentu nie sú známe, bratislavské letisko tak bude po mesiacoch čakania musieť bez jasnej vízie fungovať naďalej.

Čítajte aj:

Slovenský dom v Pjongčangu bude. Rozpočet neprezrádzajú

Trnavský kraj jedná o prenájme piešťanského letiska

U Érseka sa s plánmi SNS neponáhľajú. V oute preto viazne aj plán s letiskom

V nepríjemnej situácii sa ocitli aj v Košiciach. Tamojšie letisko prichádza o kľúčového partnera – maďarské aerolinky WizzAir. Chýbajúce linky, pracovné príležitosti, či investície naviac štát nesmie nijak priamo ovplyvniť. Vo firme je iba menšinovým majiteľom, ide o súkromnú spoločnosť.

„V prípade letiskovej spoločnosti Letisko Košice, ide o samostatne hospodáriaci subjekt a ministerstvo dopravy nemôže dotovať toto letisko. Samozrejme, rozhodnutie leteckej spoločnosti vnímame s ľútosťou, keďže báza vytvorená leteckým dopravcom bola jedným z dôležitých faktorov zvyšovania konektivity v tomto regióne. Ministerstvo dopravy bude naďalej spolupracovať s letiskovou spoločnosťou, tak ako to bolo aj v prípade linky do Tel Avivu, na vytvorení podmienok pre otvorenie nových leteckých spojení s krajinami mimo spoločného európskeho vzdušného priestoru,“ dodáva ministerstvo dopravy.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope