HB Reavis v Poľsku s prvým projektom mimo Varšavy

Po gigantických stavbách v hlavnom meste Poľska, chystá developer HB Reavis prvú stavbu mimo Varšavy.

Expanziu prinesie projekt, ktorý kreslí v Lodži. V rámci projektu Targowa 2 plánuje v centre Lodže postaviť kancelárske budovy s infraštruktúrou a obchodnými priestormi na prízemí.

Ako informuje eurobuildcee, pozemok s polochou 30 tisíc metrov štvorcových kúpila HB Reavis koncom roka 2017. V rámci projektu musí developer sanovať a zachovať historickú časť s rozlohou 1700 metrov štvorcových. Celá Lodž je totiž pomníkom zverstiev Druhej svetovej vojny a pomníky možno nájsť doslova na každom rohu. Budova naviac slúžila ako historická pripomienka miestneho priemyslu.

Investor už vypísal súťaž pre architektov, ktorí by sa do projektu chceli pustiť. Záujem vraj hlási 5 poľských architektonických štúdií.

Čítajte aj:

Pražský triumf HB Reavis. Pošlú k zemi brutalistickú stavbu

HB Reavis s novými nájomníkmi v Poľsku

HB Reavis v Poľsku emitovala dlhopisy. Získala asi 52 miliónov

Za predpokladu efektívneho administratívneho procesu a rýchleho získania povolení chce firma spustiť stavbu začiatkom budúceho roka.

Na mieste budúcich kancelárií od roku 1878 fungovala továreň Hermana Schlee - jedného z najväčších výrobcov klobúkov v Poľsku. V tridsiatych rokoch bol výrobný profil premenený na výrobu plsti. Od roku 1960 továreň vyrábala matrace a vložky do autosedačiek. Od roku 2001 ho vlastnila spoločnosť Enkev Polska, ktorej pozemok kúpila HB Reavis.

Medzinárodný developer HB Reavis je ovládaný skupinou investorov okolo Ivana Chrenka. Sídli v Luxembursku a pôsobí okrem krajín V4 aj vo Veľkej Británii, či Turecku. Spravuje aktíva v hodnote 1,4 miliardy eur.

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope