Český europoslanec: Babiš a Zeman nie sú vnímaní dobre

Andreja Babiša považujú v Bruseli za kontroverzného a Miloša Zemana za extrémne pravicového politika. Tvrdí český europoslanec Tomáš Zdechovský v rozhovore pre Biztweet.

Podľa poslanca, ktorý sa do europarlamentu dostal ako kandidát kresťanských demokratov KDU ČSL, je veľkým problémom renomé českého premiéra nielen jeho trestné stíhanie, ale aj neustále útoky na európsky úrad pre boj proti podvodom Olaf, ktorého vyšetrovanie potvrdzuje verziu, že pri čerpaní dotácie na farmu Čapí hnízdo k podvodu došlo.

„Obrovsky si ublížil tým, ako sa stavia k správe OLAF, ktorý označil za skorumpovanú amatérsku organizáciu, ktorú ovláda mafia. To mu veľmi ublížilo, pretože v Bruseli vedia, že nie je nič nezávislejšieho a profesionálnejšieho než práve OLAF. Na tieto vyhlásenia sú veľmi citliví,“ hovorí v rozhovore pre Biztweet Zdechovský. Podobne kontroverzne je vnímaná aktivita českého premiéra, kedy pre súkromnú kauzu píše otvorené listy šéfom európskych inštitúcií.

Publikaci Z Bureše Babišem si můžete objednat v eshope, či jednoduchým mailem na adrese marketing@biztweet.eu

Európskym politikom sa nepozdáva ani náklonnosť víťaza českých parlamentných volieb k spolupráci s komunistami a extrémistami. „Hoci v Bruseli Babiš tvrdil, že je naopak jediná záchrana, aby sa s extrémistami nespolupracovalo. Je to také klamstvo do tváre, ktoré len oslabí pozíciu Českej republiky v ďalších rokovaniach. To, že je premiérom bez dôvery je vlastne ten najmenší problém, ktorý im naopak dáva nádej, že snáď čoskoro budú môcť rokovať s niekým dôveryhodnejším,“ popisuje postoj politikov v európskych inštitúciach Tomáš Zdechovský.

Čítajte aj:

Privatizácia štátnej moci pokračuje

Saudská mediálna čistka. Zatýkanie zasiahlo najväčšie domy

Partnerov v Európskej únii nepotešilo ani víťazstvo Miloša Zemana v prezidentských voľbách. Otvorene s odporom sa postavili k spolupráci prezidenta a extrémistov Tomio Okamuru.

„Vnímajú ju veľmi negatívne a nechápu ju. Z prípadného czexitu samozrejme majú strach, pretože si uvedomujú následky ako pre nás, ako aj pre EÚ. Silnie preto dopyt po reforme, ktorú musí EÚ skoro prejsť,“ dodáva Zdechovský.

 

Celý rozhovor čítajte na Biztweet.cz

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope