Na žiadosť NAKA polícia zasahovala vo firmách spojených s Arcou

Národná centrála proti organizovanému zločinu v Českej republike zasahovala vo firmách spriaznených s investičnou skupinou Arca Capital.

Konala tak na žiadosť Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Slovenskí kolegovia podľa Euro.cz vyšetrujú aktivity v oblasti personálneho lízingu, ktoré Arca prevzala od spoločnosti Wincott People na prelome rokov 2016 a 2017.

"Poskytli sme polícii všetku súčinnosť a požadované dokumenty," oznámila ČTK bez ďalších podrobností hovorkyňa skupiny Arca Barbora Hanáková.

Akcia českých kriminalistov je údajne súčasťou veľkej akcie slovenskej polície. Ostravská pracovná agentúra Wincott People v minulosti kúpila časť aktivít konkurenčnej spoločnosti Xawax, ktorú ovláda podnikateľ Ondrej Bartoš. NAKA zasahovala v niekoľkých nehnuteľnostiach, ktoré patria Bartošovi alebo niektorej z jeho firiem.

Čítajte aj:

Arca vstupuje do automotive. Stavia prvú továreň

Arca v energetike rastie. Na Slovensku patrí v zelenej energii k lídrom

Krúpa v Bruseli žaluje General Electric. Pre údajne nedovolenú podporu

Napríklad pred podnikatelovým bardejovským sídlom stáli takmer celý deň desiatky áut policajných vyšetrovateľov. Polícia prehľadávala okrem iného aj jeho luxusné chalupu vo Vysokých Tatrách.

Finančná skupina Arca funguje v strednej a východnej Európe, zastúpenie má v Bratislave, Prahe, Londýne a v Kyjeve. Na takmer tretiny ju vlastnia Pavol Krúpa, Rastislav Velič a Peter Krištofovič. Zostávajúcu desatinu vlastní Henrich Kiš.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope