Slovenský dom v Pjongčangu bude. Rozpočet neprezrádzajú

Slovenský dom počas Zimných olympijských hier v Pjongčangu bude v meste Kangnung. Agentúra detaily vrátane rozpočtu neprezradila.

Slovenský dom bude rovnako ako Slovenský dom v Riu de Janeiro 2016 prevádzkovať agentúra Roko. Oficiálne otvorenie domu v meste Kangnung sa plánuje na deň otvorenia hier, teda 9. februára.

Agentúra Roko na opakované otázky rozpočtu a zdrojov pre plánovanú prezentáciu Slovenska v dvojpodlažnom priestore pre Biztweet neodpovedala. Základné informácie poskytol aspoň Slovenský olympijský výbor (SOV).

„Dvojpodlažný Slovak House s rozlohou okolo 400m2 bude k dispozícii našim aj zahraničným športovcom, novinárom aj návštevníkom ZOH. Ponúkne dôstojné zázemie a priestor na oficiálne aj neformálne stretnutia našich aj zahraničných športových diplomatov a najvyšších štátnych predstaviteľov, aj na tlačové besedy výpravy a SOV,“ uvádza mediálny riaditeľ SOV Ľubomír Souček.

Čítajte aj:

Slovenský dom v Riu bude stáť dva milióny eur. Prevádzkovať ho bude agentúra Roko

Biznis za vlasť. Spolky zahraničných Slovákov nie sú vždy len o národnej hrdosti

Podľa informácií, ktoré v projekte dostal výbor, má Slovenský dom prezentovať slovenský šport, kultúru, hudbu, tradície či gastronómiu.

„Slovenský dom sa nachádza neďaleko Olympijskej dediny aj Českého domu. Jeho kapacita je 150 ľudí. S istými obmedzeniami bude otvorený aj pre verejnosť. Veríme, že takisto ako v minulosti sa v Slovenskom dome budú oslavovať aj slovenské medaily,“ dodáva SOV.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope